Kingakarbi Kingitustega rõõmustati Pirita linnaosa lapsi

Avaldatud 5.1.2021

Kompassi koguduses juba tavaks saanud Kingakarbi Kingituste algatus tehti teoks ka möödunud jõulude aegu – nüüdseks on kõik lapsed kingitused kätte saanud. Kahjuks ei saanud tänavu teha pidu ega lastega kokku saada, ent kingitustega sai lapsi siiski rõõmustada – pakid läksid, nagu möödunudki aastatel, Pirita linnaosa vähekindlustatud perede lastele.

Projekti üks eestvedajaid Ruth Lobjakas sõnas, et linnaosavalitsusest saadi teada laste sugu ja vanus ja mõnel juhul ka lapse kingisoov, nii et kingitegijad said pakki kokku pannes selle infoga arvestada. „Kingitusi tegime kokku üle 50 ja kogusime neid üle Eesti. Peamiselt tegid Kingakarbi Kingitusi Kompassi koguduse liikmed ja meie tuttavate tuttavad, aga paar kingitust tuli ka mujalt – Tartust ja Haapsalust, aga enamus tuli Tallinnast ja Harjumaalt,“ nentis Ruth.

Kingakarbi Kingituste puhul ei tea algatuse eestvedajad, mis on pandud paki sisse. „Me oleme juba teist aastat kingitegijatele toonitanud, et kommi võib panna, aga jäägu see mõistlikkuse piiridesse. Ilmselt tekitab kingakarbi suurus kiusatuse panna sinna palju komme, aga peame edaspidi mõtlema, kuidas projekti arendada, et ei oleks kommiuputust,“ rääkis Ruth ja lisas, et teine mõttekoht on see, kuidas vältida olukorda, et ühe pere lapsed ei saaks oma väärtuse või hinna poolest väga kontrastseid kingitusi.

Nende aastate jooksul, mil Kompass on Pirita linnaosa lapsi rõõmustanud, on kingitusi tehtud ka sellistele lastele, kelle nimed on juba tuttavaks saanud. „On neid lapsi, kes on saanud täisealiseks ja kelle nimi on seetõttu nimekirjast välja jäänud, on ka uusi nimesid. On mitu peret, kellele oleme kinke teinud kõik need aastad,“ selgitas Ruth. „Ühe paljulapselise pere lapsed, kelle isa on hispaanlane, on eelmiste aastate pidudel väga tublilt laulnud ja lugenud luuletusi.“ Seega on Kompassi kogudus sealsele kogukonnale juba ka tuttavamaks saanud. „Meie käekiri on samasugune, nad teavad, kust see kingitus tuleb. Ühe pere tüdrukuga on meil olnud ka muul ajal kontakti,“ rääkis Ruth.

Pirita linnaosavalitsuselt saadeti kogudusele tänukaart ja sügisesel kogukonna tänuüritusel nimetati ära ka Kompassi koguduse jõuluprojekt. „Oleme eelmistel aastatel kingituste peale kleepinud ka koguduse kleebise, aga kuna sel aastal me ei saanud pidu teha, lastega suhelda ja mängida, siis me ei pannud ka kleebist. Kogukonnas teatakse, kes me oleme, aga me peaksime veel rohkem mõtlema, kuidas meie kogudus silma jääks,“ rääkis Ruth.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat