Kokkuvõte Kingakarbi Kingituste järjekordsest kampaaniast

Avaldatud 9.5.2014, autor Mervi Cederström

1. mail lõppes järjekordne Kingakarbi Kingituste kampaania, mille seekordseks eesmärgiks oli koguda käsitöötarbeid puuetega inimestele. Eelmisel suvel toimunud koolitarvete kogumise projekt läks nii hästi korda, et see innustas meid ka sel aastal heategevusega jätkama. Ja ka sel korral ei pidanud me pettuma, inimeste soov projektis osaleda ja käsitöötarvikuid annetada lõppes sellega, et kokku koguti suur kuhi erinevaid esemeid: lõnga, dekoratiivpaberit, klaasi- ja siidivärve, käsitööalaseid raamatuid, kõikvõimalikku tekstiili, pärleid, lõngavardaid, värvilist klaasi, pildiraame ja paju muudki. Kogu kraam mahtus vaevu auto peale, kui kõik pakid 8. mail Tallinna poole teele läksid. Südamlik tänu kõigile, kes projektist osa võtsid, kes ise midagi annetasid, kes sõpradega sõna jagasid või meile mõnel muul viisil kaasa elasid. Ja juba teist korda kuulub eriline tänu Kingakarbi Kingituste toredale tuumikgrupile: Helinale, Marta-Liinale, Kärdile, Liisule ja Kristjanile.

Jeesus rääkis maa peal olles terve rea mõistujutte taevariigist, mis kirjeldasid Jumala riiki hoopis teisiti kui tolleaegsed juudid seda ette kujutasid. Kui iisraellased ootasid pikisilmi hiiglaslikku “kivi”, mis tuleks ühe hetkega inimkonna ajaloo põrmustaks, siis Jeesus kasutas taevariigist rääkides hoopis teisi võrdumeid. Ta rääkis väikestest, peagu märkamatutest asjadest. Seemnetest ja kalavõrgust ja juuretisest. Taevariigi algus on väike, tuletas Ta oma sõpradele meelde. Aga hoolimata tagasihoidlikust muljest on Taevariik alati olemas ja tõeline, kui Jumala tahtmine sünnib maa peal nagu taevaski. Mõtlesin sellele, kui käsitöölaadungiga Tallinna poole sõitsime. Ja sel hetke olin enam kui kindel, et kõigis neis lõngakerades ja klaaspärlites, heades soovides ja siiras hooles meie vähemate vendade vastu, armastuses ja ohvrimeeles oli peidus tükike taevariiki.

Pildil on Mervi Kalmus koos MTÜ Think Eesti juhatuse esimehe / Eesti Vaegkuuljate Liidu juhatuse esimehe Külliki Bodega (paremal).

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat