Üheteistkümnenda tüdrukute laagri peateema oli sõprus

Avaldatud 5.7.2021

30. juunist kuni 4. juuli hommikuni Tääksis Viljandimaal toimunud XI tüdrukute laagris uuriti sõprust, laagri teema oli „Hooliv sõber“ ning suure sinise telgi seintel suurte tähtedega tekst „Sõpra hoia kahe käega“. Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu lastetöö juht Aiki Pärna sõnas, et tema jaoks oli see teine tüdrukute laager ja eesmärk oli teha parem laager kui eelmisel aastal. „Tahtsin, et laagri teema oleks läbivam, see õnnestus. Üheaastane kogemus kandis juba vilja. Laagri ajal rääkisime, kuidas olla ise parem sõber, kuidas tunda ära hea sõber ja kuidas leida sõpru,“ rääkis Aiki.

Igal hommikul ja õhtul rääkis koguduste liidu noortetöö juht Krõõt Lõbus lastele ühe loo, millega käis kaasas ka piiblisalm ja üks omadus, mis on sõpruse juures oluline. „Iga teenistuse ajal rõhutas Krõõt ühte sõpruse omadust ja iga laps sai siis võtme, millele see omadus oli kirjutatud,“ ütles Aiki. Laagri lõppedes oli igal lapsel oma võtmekimp, kus olid sellised sõprusele omased jooned nagu austus, ustavus, abivalmidus, rõõmsameelsus, kannatlikkus, andestus. „Kui ma neile omadustele mõtlesin, siis mõtlesin ka Vaimu viljadele, nii et see sõpruse teema läks veidi ka sinnapoole,“ ütles Aiki ja lisas, et laagri teemade juures oli oluline rõhutada ka seda, et me ei unustaks ära oma kõige suuremat sõpra.

Lisaks hommiku- ja õhtulugudele oli laagri kavas erinevaid töötubasid. Tiina Tilk juhendas sõbrapaela meisterdamist, Maarika Lombart õpetas hortensiat maalima, Aiki ise tegi lastega sõbramuffineid, kus iga lisand oli üks sõprusele omane joon ning tainas meid kõiki ühendav Kristuse armastus. Kõik lapsed said käia Orioni tähetornis, kus Oskar Noorkõiv tutvustas füüsikamaailma seaduspärasid ja vastas laste küsimustele, soovijad said osaleda väga arvukates katsetes. Samuti käidi Olustvere savikojas kaussi voolimas, mille lapsed saavad kätte augustis laste laulupäeval, kuna praegu vajavad kausid veel värvimist ja ahjus küpsetamist. Õhtuti lauldi lõkke ääres laule ja küpsetati vahvleid.

Tänu väga soojale suveilmale sai sõita paadiga ja palju ujuda. Hingamispäeval käidi koos Hüpassaare rabas jalutamas. Sama päeva õhtul esitasid tüdrukud Krõõda juhendamisel tähendamissõnalise näidendi: igal tüdrukul oli küünal, mille Jeesus põlema süütas, kuid siis tuli saatan ja hakkas nende leeki kustutama. Kui aga sõbrad kokku hoidsid ja üksteisele oma leeki jagasid, said kõik küünlad uuesti põlema.

Sel aastal oli laagris rekordiline arv osalejaid: lapsi kokku 41, nii et koos täiskasvanutega oli laagrilisi 70. Aiki sõnas laagrile tagasi vaadates, et ilm oli suurepärane ja meeskond imeline. „Meeskonda kuulus väga palju inimesi. Anu, Piret ja Tiina ja nende abilised olid kokad. Minu taustajõud on Madis ja Priit, kes teevad kõike, kui midagi on vaja teha. Mall ja Aveli juhendasid laulmisi. Kaile tegi laulikud. Hingamispäeva piiblitunde viisid läbi Virve ja Annika. Kõik tegid midagi, ka kui jooksvalt kedagi palusin,“ sõnas Aiki tänulikult.

Koristades veel äsja lõppenud laagri platsi, sõnas Aiki, et tagasiside laagrile oli positiivne ja et järgmisel aastal tuleb kindlasti tüdrukute laager uuesti.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat