Tüdrukute laager tuli uue tava – vabaõhtukontserdiga

Avaldatud 4.7.2022

Seitsmenda päeva adventistide koguduste liidu tänavune tüdrukute laager oli juuni viimastel ja juuli esimestel päevadel, nagu tavaks saanud, toimus laager Viljandimaal Tääksis. Seekordse laagri teema oli „Igaveste seikluste maa“.

Lastetöö juht Aiki Pärna sõnas, et laagri teema eesmärk oli peegeldada mõtet, et uuel maal ei hakka meil kunagi igav ja seal on palju seiklusi. „See teema tuli ajurünnaku tulemusena ja selle pakkus välja Piret.“ Kogu laagri päevakava oli üles ehitatud nii, et iga õhtujutu ja iga töötoaga said tüdrukud ühe killu igaveste seikluste maast: iga laps sai endale valge särgi, mille sai enda soovi järgi ära kujundada, samuti sai iga laps valge kivi, kuhu kirjutas oma nime, ning õhtuste lõkkejuttudega saadi teada, kuidas Anni varasemast kehvast kodust uude koju kolis. „Loodan, et see eesmärk õnnestus,“ sõnas Aiki ja lisas, et õhtujutud andsid pildi taevasest linnast, tulevasest laulupeost ja elust seal.

9-aastane Lisanna sõnas, et talle meeldis laagris kõik. „Mulle on meeldinud lood, mida Krõõt on õhtuti rääkinud. Ja mängud siin teiste lastega. Meeldib ujumas käia, savikojas käia ja laulud, mis me oleme lõkke ääres laulnud. Meeldib telgis ööbimine ja loomad.“

10-aastane Lisandra ütles, et on palju teistega mänginud ja et laagris on olnud väga lõbus.

6-aastased Mia ja Helen ütlesid samuti, et laager meeldis neile väga. „Mulle meeldis krooni tegemine ja vahvlisöömine ja mulle meeldis siin mängida,“ rääkis Mia ja Helen oli nõus, et krooni tegemine oli väga tore.

Aiki, kelle korraldada see oli kolmas tüdrukute laager, ütles, et korraldus sujus tänavu paremini kui eelmistel kordadel. „Ei olnud üksinda siplemist, töötubade peal oli palju erinevaid inimesi: fotojahti tegi Diana, seebi töötuba Õnne, lennukite töötuba Kaile, piiblitunde Annika ja Averonika. Mina tegin ainult särgi värvimist,“ loetles Aiki ja lisas, et nii on hea laagrit teha ja et laagri korraldamise oskused on tulnud kogemustega.

Sel aastal oli tüdrukute laagris lisaks võimalusele lambaid ja kitsi uurida üks suur uuendus: vabaõhtukontsert. „Eelmisel aastal tahtsid lapsed väga palju laulda ja mõtlesime, et laululava on Tääksis olemas, lapsed on olemas – tuleme kokku ja laulame. Seekord proovisime ära, kuidas see asi toimib ja edaspidi on, mille pealt edasi minna, nii et saab ka külarahvale seda kontserti reklaamida.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat