Austraalia kaitsevägi määras ametisse uued adventistidest kaplanid

Avaldatud 25.8.2021, allikas Adventist Review

Austraalia kaitsevägi (ADF) määras kaplaniametisse kaks seitsmenda päeva adventistide koguduse pastorit – nüüd teenib riigi mere-, õhu- ja kaitseväes viis adventistist kaplanit.

2021. aasta alguses sai Raymond Moagast üks nooremaid kaplaneid reservväes, seejärel sai kaplaniks Esava Koro.

Moaga sõnas, et ta on alati soovinud olla ADFi kaplan, alates ajast, mil ta Avondale’i ülikoolis õppis. „See on juba 14 aastat minu unistus olnud,“ ütles Moaga. „Jumal on mind selle hetke jaoks ette valmistanud. Ma olen olnud koguduse pastor, noortejuht, õpetaja ja treener. Kõik minu eelmised tööd on andnud palju kogemusi ja ma olen inimesena kasvanud, nüüd olen valmis järgmiseks peatükiks, mille Jumal on mulle andnud.“

Alates 2021. aasta algusest töötas Moaga kohaliku kõrgkooli kaplanina, mille juures ta on pidanud muutma oma lähenemist, kuidas tudengeid teenida, kui ta ei saa rääkida üksnes Piiblist ja Jumalast. „Minu töökogemus riigikoolis aitab kaplanitöös ADFis, kuna mõlemas tegutsevad inimesed, kel ei ole kristlikku tausta ja paljud ei ole Jumalast kunagi kuulnudki,“ rääkis Moaga.

Moagal on sporditaust ja kõik füüsilised katsed läbis ta kerge vaevaga. Kui temalt küsiti, mis oli selle protsessi kõige keerulisem osa, ütles ta, et see oli ootamine. „Jumal pani minu kannatlikkuse tõeliselt proovile, kuid ma annan endale aru, et Jumal valmistab meid alati ette järgmiseks sammuks. Me ei tea, millal see samm tuleb, aga kui me ootame, siis Ta õpetab meid ja aitab meil kasvada.“

Koro on vaimulikuna töötanud juba üle 15 aasta. Tema tütar teenib Austraalia mereväes ja nii otsustas ta saada ADFi kaplaniks, et jõuda mereväelaste ja nende kogukonnani. „Ma soovin avardada oma vastutust inimeste teenimisel, eriti kogudusteüleses teenimises. Mulle meeldib olla koguduse pastor, kuid ma tahan sellele lisaks veel midagi,“ selgitas Koro.

„ADFi vaadates näen, kuidas nad varieerivad oma tööd. Nad kaitsevad meie rahvast, kuid lisaks sellele tehakse seal humanitaartööd, et inimesi aidata – ja ma tahan olla osa sellest. Olla seal, kus on inimesed,“ lisas ta.

Koro töötab praegu viie koguduse pastorina riigi põhjaosas, kaplanitöö lisandumine annab juurde oma koormuse. Siiski ootab ta pikisilmi koostööd mereväelaste ja nende perekondadega, et neid toetada ja anda neile edasi lohutust, mis saab anda üksnes Jumal.

„Me oleme uhked, et meie pastorkonnast on välja kasvanud inimesed, kes soovivad teenida neid, kes kaitsevad meie riiki ja seisavad selle heaolu eest,“ sõnas Austraalia uniooni peasekretär Michael Worker. „Me julgustame ja toetama ka edaspidi oma pastoreid, et nad otsiksid erinevaid viise, kuidas neis kogukondades Jumala armastust üles näidata.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat