Noorte uusaastaüritusest 8. jaanuaril Tallinnas

Avaldatud 5.1.2022

Eeloleva hingamispäeva, 8. jaanuari pärastlõunal on noored ja nooruslikud oodatud Tallinnasse Terve Elu Keskusesse, et tervitada üheskoos uut aastat ja veeta üks tore laupäevaõhtu.

Tegu on ühe õhtu noorteüritusega, kus mängitakse koos lauamänge, süüakse, õpitakse raha- ja ajaplaneerimist ning vaadatakse Trans-Euroopa divisjoni lauluvõistlust Vision. Noorteõhtu algab kell 16.00 ja lõpeb kell 21, kui algab Vision, mida üheskoos suurelt ekraanilt vaadatakse.

Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu noortejuht Krõõt Lõbus sõnas, et üritus on küll mõeldud noortele, kuni 35-aastastele, aga tulla võivad teisedki. „Kui kaasas on pisemad, peavad vanemad ise nende eest vastutama ja nende aega sisustama. Vanemad peavad arvestama sellega, et tegu on noorteüritusega,“ ütles Krõõt.

Õhtul algab kell 16.00 Mervi Kalmuse sõnavõtuga aja planeerimisest. „Kes tahab ainult Mervit kuulata, see on ka teretulnud. Mervi räägib ajaplaneerimisest ja oma aja pühendamisest Jumalale ning Jumalale elamisest,“ sõnas Krõõt ja lisas, et õhtu jooksul on ka üks töötuba, mille viib läbi koguduste liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman, kes räägib finantside korrastamisest.

„Jaanus viib läbi selleteemalise töötoa,“ ütles Krõõt. „Raha ja aeg on meie koguduse üks põhiõpetusi, moodustades hea majapidaja, heaperemeheliku elu alused. Meie eesmärk on rääkida sellest, mis on väärtuslik ja kuidas me saame elada Jumalale ustavalt. Aasta alguses ikka mõtleme, et tahaksime elada targemini ja paremini. Uurime, kuidas olla materiaalses ustav ja ajakasutuses samuti. Nii meie finantsid kui ka meie olemus ja aeg kuulub Jumalale.“

Lisaks aja- ja rahaplaneerimise tõsistele teemadele on õhtu jooksul plaanis mängida lauamänge. „Igaüks võib lauamänge ise kaasa tuua. Mõnda mängu saame mängida kindlasti kõik koos, aga on ka selliseid, kus peame tegema väiksemad rühmad,“ sõnas Krõõt. „Me mängime koos lauamänge, veedame koos aega, ajame juttu ja sööme pitsat.“ Igaüks võib enda soovi kohast snäkki ühisele lauale kaasa tuua, pitsad tellivad korraldajad.

Noorteõhtu lõpeb ametlikult kell 21.00, kui algab divisjoni Vision, mida üheskoos suurelt ekraanilt vaadatakse. Vision toimub teist aastat, sel korral Eesti laulu ei ole. „Innustan ka kodus olevaid inimesi seda vaatama, kaasa elama ja hääletama ning järgmiseks aastaks uut laulu välja mõtlema, et Eesti ka osaleks,“ kutsus Krõõt üles.

Kuna noorteürituse korraldajad peavad järgima riigi seadusi, saab sellele noorteüritusele vaid koroona läbipõdemist või vaktsineerimist tunnistava tõendiga.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat