Koguduste liidu nõukogu koosolek 16.01.2022

Avaldatud 19.1.2022

Pühapäeval, 16. jaanuaril pidas oma korralise koosoleku seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu nõukogu. Nõukogu koosolek järgnes vahetult aastakoosolekule.

Nõukogu kinnitas aastakoosolekul arutatud 2022. aasta eelarve. Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu eelarve kümnise kogusumma 2022. aastaks on 860 000 eurot, millest peale jagamist teiste koguduse organisatsioonidega jääb alles 706 920 eurot. Kümnisefondi kulud kokku on 692 811 eurot. Kümnise jagamine 2022. aastal on järgmine: 15% Balti unioonile, 5% Trans-Euroopa divisjonile, 0,8% Newboldi kolledžile ning 2,2% peakonverentsile. Balti unioon tagastab 5% ning Trans-Euroopa divisjon 0,2% kogukümnisest Eesti liidule.

Eelarve seletuskirja ning projekti saab vaadata laekuri aruandest, mis aastakoosolekule esitati.

Nõukogu kinnitas koguduste liidu palgamääraks alates käesoleva aasta 1. jaanuarist 1500 eurot (bruto), varem oli see määr 1350 eurot. Samuti kinnitati eluasemetoetuse kord, mille eesmärk on toetada sobiliku elamispinna soetamist liidu vaimuliku tööloaga palgalistele töötajatele (pensionipõlveks).

Praeguste kõrgete elektriarvete juures otsustas liidu nõukogu kinnitada korra, mille järgi toetatakse kogudusi elektriarve tasumisel kuni aprillini 2022.

Neli korda aastas kogutakse üle Eesti annetusi koguduste liidu ehitusfondi. Tänavune esimene ehitusfondi annetus pannakse kokku jaanuari viimasel hingamispäeval, 29. jaanuaril ning see suunatakse liidu nõukogu otsusega Jõhvi kogudusele. Lisaks muudele töödele vajab Jõhvi kirikumaja ka evakuatsioonitreppi, mis jäi ehituse ajal paigaldamata – selle soetamisele ja paigaldamisele saavad kõik kogudused kaasa aidata. 

Noortetöö juht Krõõt Lõbus andis nõukogule teada, et noortenõukogu restruktureeritakse. Eesmärgiks on seatud siht, et noortetöö juhi lähemad abilised ja partnerid oleks koguduste poolt valitud noortejuhid. Praegu töö selles suunas käib.

Koguduste liidu nõukogu järgmine korraline koosolek toimub 6. märtsil.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat