Newboldi kolledžis alustab kaplanikursus

Avaldatud 23.2.2022, allikas TEDNews

Newboldi kolledž alustab tänavu augustis pastoraalse kaplanikursusega (Clinical Pastoral Education, CPE), mida toetab adventkoguduse kaplanaaditeenistus ja peakonverents.

CPE on üle maailma tunnustatud kursus ja selle eesmärk on koolitada sertifitseeritud kaplaneid. Kursus vältab suviti neli aastat ja ühe sessiooni kestus Newboldis kohapeal on kaks nädalat, millele järgneb 15-nädalane supervisioon.

„Seitsmenda päeva adventistide kogudus on huvitatud sellest, et meie pastorid teeniksid erinevates munitsipaalasutustes kaplanina,“ ütles Newboldi kolledži pastoraalsete õpingute juht dr Stephen Currow. „Nõudlus kaplanite järele siin Briti unioonis on suur ja meie unioon näeb siin võimalust, kuidas teenida kogukonda väljaspool kirikuseinu,“ selgitas ta.

„Esmalt otsime kogenud pastoreid, kellel on magistrikraad,“ ütles Currow. „Kuid,“ jätkas ta, „see ei ole üksnes akadeemiline programm. See toimib eeldusel, et pastor peab olema kontaktis iseendaga ja teadvustama endale seda mõju, mis neil on inimestele, kellega nad töötavad. Selle kursuse raames arendame suutlikkust suhelda, teistega arvestada ja kaplanitöö oskusi. Seega, sellel kursusel on palju eneseanalüüsi osa ja tööd iseendaga, mis on ilmselt kursuse kõige keerulisem osa.“

Kursuse ühe osana töötavad pastorid haiglates ja teevad pastoraalseid külastusi hooldekodudes, aga ka teistes paikades nagu vanglad, kaitsevägi ja haridusasutused. „Me räägime terviklikust vaimulikust hoolekandetööst, mille keskmes on patsient ja mis lähtub teenimisest,“ rääkis Currow.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat