Newboldi kolledži uueks rektoriks valiti dr Stephen Currow

Avaldatud 5.4.2022, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjoni nõukogu kiitis 1. aprillil heaks Newboldi kolledži haridusnõukogu soovituse kinnitada kolledži uueks rektoriks dr Stephen J. Currow.

Dr Currow on adventkoguduse kõrgharidusega olnud seotud üle 30 aasta, ta on õpetanud teoloogiat ja töötanud ka koolijuhtimises. Tema viimaseid tööülesandeid on olnud Newboldi kolledži pastoriõpingute lektor.

„Inimeste ettevalmistamine teenimistööks on püha kohustus,“ ütles Currow oma ametisse nimetamisel. „Pastorite koolitamine nõuab enamat kui õppekavas kirjas, see tähendab väärtuste ja põhimõtete kujundamist nii Newboldi kolledžis kui ka seitsmenda päeva adventistide koguduses.“ Üks paljudest võimalustest, mida Currow Newboldi direktorina paari aasta perspektiivis näeb, on ametisse suunamise programm. „Me soovime tagada selle, et Newboldi lõpetajad oleksid valmis töötama.“

Currow sõnas, et samal ajal kui kompetentsete pastorite koolitamine on Newboldile oluline, peab ta tulevaste akadeemiliste programmide juures oluliseks, et nende abil suudetaks anda paindlikke ja praktilisi teenimisoskusi nii töötavatele pastoritele kui ka koguduseliikmetele.

Currow on sündinud Austraalias seitsmenda päeva adventistide perekonnas. Ta tuli ristimisele 11-aastasena, „tundes kutset pühendada oma elu igavikuliste muutuste ellukutsumisele“. Pärast Avondale’i kolledži lõpetamist 1981. aastal sai Currow’st pastor. Koos abikaasa Narisaga on nad sellest ajast peale olnud aktiivselt koguduse ellu kaasatud.  

Kolledži töötajate poole pöördudes väljendas Currow mõtet, et ootab põnevusega koostööd uues rollis ja et ta plaanib „igaühega aega veeta, et kuulata nende arusaamu selle töö vastutusest, rõõmudest, keerukustest ja soovitustest sellele ametikohale“. Ta lisas: „Koos töötame selle nimel, et Newbold panustaks Jumala töösse nii Trans-Euroopa divisjonis kui kaugemalgi.“

TEDi president ja nõukogu esimees pastor Raafat Kamal tervitas uut rektorit: „Ma ootan väga koostööd dr Currow’ga, et varustada meie tudengeid, toetada töötajaskonda ning tugevdada Newboldi võimalusi koguduseliikmete abistamisel Kristuse misjonitöös.“

Dr Currow volitused rektorina algasid kohe pärast ametisse valimist. Eelmine rektor dr John Baildam jätkab uue rektori kõrval nõuandvas rollis kuni üleminekuperioodi lõpuni 27. mail.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat