Esimene Piirideta Mängude õhtu teismelistele läks korda

Avaldatud 23.3.2022, allikas TEDNews

Euroopa koguduste noortejuhid, kes soovivad et noortel läheks kõik hästi, tegid 13–16-aastaste noortega tegelemiseks koostööprojekti, mis sündisid ühise mõttetegevuse tulemusena – sündis üritus Piirideta Mängud, virtuaalne mänguõhtu, kus noored kogu Euroopast saavad kokku, et mängida lauamänge. Samal ajal kui lauamänguõhtu on virtuaalne, on see ka kokkusaamine kohaliku koguduse sõpradega.

Paljude koguduste noortegrupid ei ole koroonapiirangute tõttu viimasel ajal regulaarselt kokku saanud. See on omakorda viinud noorte kadumiseni kogudusest ja noortejuhid on tundnud julgusetust. Piirideta Mängud toetab kohaliku koguduse noortegruppi ja annab võimaluse teiste noortega kaugemaltki kokku saada.

Laupäeval, 5. märtsil logisid kohalike koguduste noortegrupid Piirideta Mängude lehele sisse – virtuaalse ürituse juhid Zoomis olid Benjamin Summerscales ja Magda Niewolik Rootsist. Alustati ühise söömisega, mida iga kohalik kogudus ise korraldas, sellele järgnes pastor Derek Simoni sõnaline osa. Seejärel keskenduti mängudele, kus oli nii füüsilisi kui ka digitaalseid tegevusi.

Õhtu üks lemmikmänge oli viktoriin. Eelsalvestatud videote kaudu pidid teismelised näitama oma teadmisi Trans-Euroopa divisjoni riikide kohta. Oli ka legoülesanne, mille korraldasid Taani noored, ja saunaülesanne, mille olid ette valmistanud Soome noored, samuti IKEA ülesanne, mille olid kokku pannud Rootsi noored.

Mänguõhtu lõppedes sai iga osaleja hääletada oma lemmikmeeskonna poolt – kokku osales mänguõhtul 142 seadet, mis esindasid 22 meeskonda kogu Euroopast. Norrast pärit Peeteli grupp võitis viktoriini ja nad said parima auhinna – järgmise noorteõhtu pitsaraha!

See noortele teismelistele suunatud üritus oli edukas, õhtus oli palju naeru, nalja, keskendumist Pühakirjale ja uusi mõtteid. „Me täname kõiki noortejuhte, tehnikameeskonda ja teismelisi, tänu kellele see mõte piiritust ühtsusest teoks sai,“ sõnasid korraldajad. „Me loodame sedalaadi õhtut uuesti korraldada ja tervitada oma kogudustes ning ka järgmisel Piirideta Mängude õhtul veel rohkem teismelisi.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat