Nõukogu koosolek 27.03.22

Avaldatud 30.3.2022

Pühapäeval, 27. märtsil sai Tallinnas Terve Elu Keskuses kokku Eesti adventkoguduste liidu nõukogu korraline koosolek, mille avas palvusega koguduste liidu esimees Andres Ploompuu. Palvuse aluseks olid Jeesuse sõnad Jh 17:4: „Mina olen sind kirgastanud maa peal, lõpetanud töö, mille sa mulle andsid teha.” Andres mõtiskles selle üle, kuidas Jeesus on Jumal Isa suhtes alandlik ja koostööaldis. „Jeesust vaadates vaatame seda, mida meil ei ole, aga me vaatame mööda Jeesuse inimlikkusest,“ sõnas Andres, rääkides, et meie piiratus võib olla õnnistuseks. „Kui me toimetame piire arvestades ja armastades, on meil väga hea olla. Piibel kutsub meid tegutsema Jumala tempos. Õpime Piiblist kannatlikkust,“ kutsus Andres üles.

Nõukogu päevakorras oli mitu finantsteemadega seotud punkti: liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman andis ülevaate finantsaruandest seisuga detsembri lõpp 2021, nõukogu võttis teadmiseks planeeritud ehitustööd Tallinna Mere puiestee adventkiriku kolmandal korrusel, mis algavad siis, kui on selgunud lisarahastuse võimalus; Rakvere kirikumaja II korrusel oleva korteri remonttööde lõpetamiseks eraldati 3000 eurot ning otsustati finantseerida Pärnu kirikumaja köögi uuendamist.

Üleskutsele anda teada võimalustest abistada elupinnaga või muul viisil Ukrainast saabuvaid sõjapõgenikke on endast teada andnud mitmed inimesed. Koguduste liit on selle eest väga tänulik ning ootab edasist koostööd riiklike asutustega, et oma elamispindu abivajajatele pakkuda.

Meie koguduste liidul on välja töötatud ordineerimisplaan ning selle kohaselt on möödunud aasta kestel saanud kokku pastoraalkomisjon, et arutada pastorite ordineerimise ja volitamise teemadel. Pastoraalkomisjon kohtus 9. jaanuaril käesoleval aastal kolme pastoriga, kes on ordineerimise ja volitamise kandidaadid: Toivo Kaasik, Marge Randlepp ja Hele Kulp.

Ordineerimiseks või volitamiseks saab esitada vaimuliku, kes on vaimulikuametis töötanud 4–8 aastat, kes on läbinud pastorikoolituse ning kel on kehtiv tööluba. Ordineerimisele saab esitada vaid meespastoreid, üleilmse adventkoguduse tööjuhis annab võimaluse naispastoreid volitada (ing commissioning). Liidu nõukogu otsustas esitada uniooni nõukogule Toivo Kaasiku kandidatuuri ordineerimiseks, Marge Randlepa kandidatuuri volitamiseks ja Hele Kulbi kandidatuuri volitamiseks. Lõplikult langetatakse ordineerimise või volitamisega seotud otsused uniooni nõukogus.

21. mail on koguduste liidu kalenderplaanis kevadpidustused – tähistame 125 aasta möödumist adventkuulutuse jõudmisest Eestisse. Nõukogu vahetas ja kogus mõtteid kevadpidustuste moto osas – ühegi sõnastuse osas otsust veel ei langetatud.

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 1. juunil.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat