Maranatha rajab Indiasse uusi kirikuid, koole ja puurkaeve

Avaldatud 13.9.2022, allikas Adventist Review

Maranatha rahvusvaheliste vabatahtlike meeskond Indias teeb edusamme kogu riigis, ehitades kirikuid ja koole ning puurides veekaevusid. 2022. aastal ehitatavast 30 kirikust on 25 valmis ja neli on pooleli.

Ehitajate meeskonnad tegutsevad kolmes koolimajas, viimistledes Lasalgaoni ja Raymond Memoriali kooli suuri hooneid. Pola adventistide koolis on juba sisse seatud poiste ja tüdrukute ühiselamud.

Ezras Lakra, seitsmenda päeva adventistide koguduse Lõuna-Aasia divisjoni (SUD) president, osales hiljuti Pola kooli tüdrukute ühiselamu sisseõnnistamistseremoonial ja märkis, kui ilusasti linnak areneb. "Maranatha on seadnud meile eeskuju, kuidas töötada Issanda heaks," ütles Lakra. "Meie peame samamoodi töötama."

Maranatha puurib ka veekaevusid mitmes India osariigis, sealhulgas mägises Manipuri osariigis, kus hiljuti kasutati torustikulahendust kohtades, kus puurimine ei ole võimalik. 2022. aastal on Maranatha taganud puhta ja kättesaadava vee 203 kogukonnale. Samuti teevad meeskonnad hooldustöid olemasolevatele remonti vajavatele kaevudele.

Organisatsioon on olnud Indias pidevalt kohal alates 1998. aastast; seal on oma kontor.  2019. aastal alustas Maranatha veekaevude puurimist piirkondades, kus on vaja puhast vett. Maranatha on ehitanud Indias üle 2400 ehitise.

Maranatha rahvusvaheline vabatahtlike tööharu on 53 aastat täitnud kiriku ehitusabi taotlusi. Iga projekti puhul kaalutakse hoolikalt vajadust, üldist mõju kogukonnale ning pikaajalise hoolduse ja toetuse ressursse.

Praegu töötab Maranatha umbes tosinas riigis üle maailma. Jõupingutused keskenduvad kirikute ja koolide ehitamisele ning veekaevude rajamisele. Osa projektidest teostatakse lühiajalistel missioonireisidel osalevate vabatahtlike abiga.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat