India noortekonverents kujunes vaimuliku kasvu majakaks

Avaldatud 3.1.2024, allikas Adventist News Network

8.–12. novembril toimus India noortekonverents (IYC 2023), selle pealkiri oli „From Glory to Glory" (aust ausse) ja sel osales pea tuhat noort.

IYC on seitsmenda päeva adventistide koguduse toetav teenistus, mille eesmärk on aidata noortel Kristuses kasvada ja võtta Issanda töös aktiivne roll. Lõuna-Aasia divisjoni juhtkond on seda algatust toetanud, tunnustades selle mõju piirkonna noorte adventistide vaimulikule arengule.

Konverentsi kõnelejad kõik tõid noorte ette oma ainulaadseid teadmisi ja kogemusi. Üks kõnelejaid oli pastor Pavel Goia, kes on tuntud oma võimsa tunnistuse ja teenistuse poolest. Kommunistlikus Rumeenias sündinud pastor Goia seisis oma kutsumuse täitmisel silmitsi suurte raskustega, kuid sellele vaatamata jäi ta oma kutsumusele truuks – teekond, mida on üksikasjalikult kirjeldatud raamatus „One Miracle After Another: The Pavel Goia Story” (üks ime teise järel).

Pärast pastoritööd Rumeenias jätkas Goia õpinguid Norras ja Ameerika Ühendriikides, hiljem sai temast peakonverentsi pastorite ühenduse asejuht ja ajakirja Ministry toimetaja. Pastor Goia on julgustanud kogudusi palvetama Püha Vaimu väljavalamise pärast, sest usub, et selline jumalik vägi on hädavajalik, et jõuda Jeesuse Kristuse hea sõnumiga kõigi kogukondadeni.

Eric Walsh, teine konverentsil esineja, on tuntud rahvatervise alal. Walshi kogemused on andnud talle ainulaadse võimaluse tegeleda usu, tervishoiu ja avaliku teenistuse kokkupuutepunktidega. Ta rõhutas, kui tähtis on ära tunda aja märke, eriti lõkse, mida noortele seatakse meedia, meelelahutuse, uimastite, internetimängude ja seksuaalsuhete kaudu. Tema kõne käsitles ka poliitika rolli lõpuaja sündmuste arengus.

Pastor Shrikanth Shendkey rääkis seitsmenda päeva adventistide identiteedist, rõhutades selle tähtsust ja eesmärki. Ta innustas noori elama nii, et nad esindaksid tõeliselt Jeesust Kristust. Rääkides oma taustast, andis pastor Shendkey ülevaate sellest, kuidas jõuda Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli sõnumiga hindude ja moslemiteni Indias.

Herb ja Gail Giebel tõid konverentsile oma töötoaga „Abielu ja perekond“ pereteemad. Keskendudes piibellikele põhimõtetele sõpruse, kurameerimise, kihluse, abielu, mesinädalate, lapsevanemaks olemise ja peresuhete kohta, andis paar praktilisi juhiseid, mis olid põimitud Ellen White’i kirjutistest saadud teadmistega. Nad rõhutasid lihtsust, armastust ja Kristuse-sarnast armastust lapsevanemaks olemises ja pereelus.

Praveen Singalla rõhutas evangeeliumi jagamise tähtsust igapäevaelus, eriti tööl ja koolis. Ta rääkis Kristuse meetodist, mis hõlmab suhtlemist, empaatiat ja inimeste juhtimist Jeesuse juurde.

IYC 2023 oli noortele vaimuliku valgustuse ja võimestamise majakas. Konverents tugevdas nende usku ja identiteeti Kristuses. Iga sessioon pakkus ainulaadset vaatenurka, suunates noori nende vaimulikus kasvus ja evangeeliumi levitamises.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat