Liidu nõukogu koosolek 7.12.2022

Avaldatud 8.12.2022

Kolmapäeval, 7. detsembril oli seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu nõukogu veebikoosolek, mis algas uue tööharu moodustamise ja sellele juhi valimisega. Liidu esimees Andres Ploompuu tegi ettepaneku moodustada misjoni tööharu. „Aleksandr Tsugai on näidanud üles huvi, et meie liidus võiks olla misjonitöö juht,“ ütles Andres. „Meil oli tore ja hea vestlus, pidasime koos plaani, missugune see töö olla võiks, ja rääkisime üritustest, mida võiksime korraldada.“ Aleksandr lisas, et selle tööharu eesmärk on õhutada ja aidata kohalikke kogudusi teha misjonitööd, lisaks sellele korraldada kord aastas misjonikonverents. Andres sõnas, et misjoni tööharul on ka omaette eelarve ja juba tuleva aasta jaanuaris toimuval aastakoosolekul saab Aleksandr kõiki plaane lähemalt tutvustada. Nõukogu hääletas selle poolt, et misjoni tööharu loodaks, ning kinnitas selle juhiks Aleksandr Tsugai.

Ka teine päevakorrapunkt oli seotud töötajatega, nimelt hääletas liidu nõukogu selle poolt, et liidu lastetöö juht Aiki Pärna hakkab alates detsembrist täitma liidus abistavat rolli erinevate ürituste korraldamise juures. Andres rääkis, et on külastanud tööharujuhte ning küsinud, kuidas neil läheb ja kuidas nad sooviksid veel panustada. „Aiki töötab praegu lastetöö juhina. Meil on liidus suuremaid üritusi, kus on korraldamisel vaja abikäsi. Tulemas on aastakoosolek ja peakoosolek – Aiki oleks valmis nende erinevate ürituste juures aitama.“

Teised päevakorrapunktid olid seotud ehitusfondi eraldistega. Tallinna kogudused soovivad jätkata Mere puiestee 3 kirikumaja rekonstrueerimistöödega ning nüüd välja ehitada kirikumaja kolmanda korruse. Seoses katusetöödega on praegu 3. korrus tühi ning sinna on projekteeritud külalistetuba ja kontoriruumid, mida peale valmimist saaks kasutada laste- ja noortetöö tarvis. Kogudused on ise kogunud 50 000 eurot, liit panustab nõukogu otsusega 35 000 eurot, nii et tööd saaks valmis uue aasta suve alguseks. Tartus Lille 18 majas on seoses üürikorterite väljaehitamisega tulnud vedada uusi vee-, kanalisatsiooni- ja küttetorusid ning nende tööde käigus on vaja remontida ka keldrikorrusel asuvat kööki. Tartu kogudusele eraldati köögi remondi lõpetamiseks Lille 18 ehitusfondist 1500 eurot. Valga kirikumaja keldrikorrusele on tarvis katlaruumi tuletõkkeust, mille maksumus on kuni 1200 eurot – nõukogu kiitis heaks ettepaneku eraldada see summa liidu ehitusfondist.

7. detsembri koosolek oli liidu nõukogu viimane tänavune kokkusaamine, järgmine koosolek on liidu aastakoosolekul, mis toimub 13.–15. jaanuaril. Aastakoosolekul osalevad kõik liidu töötajad, liidu nõukogu liikmed ja saadikud igast kogudusest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat