Eesti askeldajad osalesid Kreekas toimunud piibliviktoriinil

Avaldatud 21.4.2023, autor Krõõt Lõbus

15. aprillil toimus Kreekas Trans-Euroopa divisjoni askeldajate piibliviktoriin Johannese evangeeliumi esimese kaheksa peatüki kohta. Kokku oli tulnud ligi 200 võistkonda, esindatud olid ka meie Eesti vaprad askeldajad. Võistlus oli põnev ja emotsiooniderohke ning koos veedetud aeg andis uusi sõprusi. Johanna Kulp esindas Eestit ka lava peal palvetades.

Viktoriin oli üles ehitatud nii, et kõik meeskonnad, kes said punktidest 90–100%, said esimese koha; need, kes said 80–90%, said teise koha, ja alla 80% punkte kogunud meeskonnad said kolmanda koha. Nii ei võisteldud mitte üksteisega, vaid iga meeskond võistles iseenda tulemuse nimel. 

Eliise: Viktoriinil osalemine oli lahe, põnev ja nii tore. Me saime esimese koha!

Ruudi: Mulle väga meeldis, et saime üldse osaleda. Olen tänulik, et Krõõt tõlkis ja et issi luges küsimusi ette. Inglise keelest ei saanud aru ainult, sellest oli kahju.

Eliisabet: Mulle viktoriin meeldis ja järgmistel aastatel tahaks veel osaleda. Eriline tunne oli minna diplomite järgi läbi suure hulga askeldajate.

Ka lapsevanematele oli osalemine omaette seiklus ja kogemus. Külli Keele sõnul sisaldas õppimiseprotsess väga palju palvet, kuulamist, uurimist ja lugemisel lausete lõpetamist. Helin nentis et “lapsed on olnud väga innukad Piiblit lugema ja kuulama, üha uuesti ja uuesti, kaasates terve pere. Mõnikord kasvas ettelugemisest välja piiblitund, kus salm haaval sai selgitatud ja teemat lahti räägitud. Ja väikeste laste mälu on hämmastav! Finaalis osalemine oli ühelt poolt pingeline ja väsitav, eriti väiksematele, samas kinkis rõõmu koos tegemisest ja koos teiste askeldajatega olemisest ja ühiselt Jumala ülistamisest."

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat