"Novembri kuma" 2023

Avaldatud 29.11.2023, autor Krõõt Lõbus

Novembri viimasel nädalavahetusel, 24.–26. novembril toimus Simisalu loodusmajas noorteüritus "Novembri kuma", kus osales igas vanuses ja eluetapis inimesi.

Kui kuulsin osalejaid loengutes küsimas, arutamas ja avatult oma isiklikke kogemusi jagamas, hirme ja väljakutseid sõnastamas, teadsin, et see nädalavahetus on Jumalast juhitud ja väga vajalik. Kuulasin ka ise Patrick Johnsoni (Trans-Euroopa divisjoni isikliku misjoni ja hingamispäevakooli tööharu juht) mõtteid ja tundsin, kuidas ta kõnetas minu mõtteid ja südant. Kõige julgustavam lause oli: „Me ei pea saama valguseks ega soolaks, Piibel ütleb et me juba oleme nii valgus kui sool.” Ja kõige emotsionaalsemaks tarkuseks osutusid kõneleja tutvustatud usuelu arengufaasid. Kui see lause teis huvi ja küsimusi tekitab… noh, siis oleksite pidanud ise kohale tulema. 

Pildil Patrick Johnson.

Küsisin ka oma perelt, kes olid selleks nädalavahetuseks Saaremaalt kohale tulnud, kas reis oli seda väärt ja mida nad "Novembri kumal" õppisid. Oli tore kuulda ema ja poja muljeid, kes olid saanud vajalikku õpetust ja kuhjaga inspiratsiooni. Tsiteerides või pigem parafraseerides oma emmet: küll on hea, et on inimesi, kes oskavad selliseid vajalikke asju nii lihtsalt, praktiliselt ja loogiliselt selgeks teha.

"Novembri kumal" sai palju ka suhelda, mängiti ka lauamänge, mina osalesin eksprompt Dixiti-turniiril, kus saime, kõht kõveras, naerda. Tegime ka matka loodusesse, mis oli tõesti nagu talvevõlumaale astumine ja muu elu kära-müra maha jätmine. Tõeline hingamine hingamispäeval. Ka torni külastus oli omaette elamus, kui sai visata kerge pilgu tagasi lapsepõlve, teha lumeingleid ja hundirattaid.

Kuulnud teiste lugusid saunast ja muust toredast, tean, et on veel palju sügavat ja võrratut, mis jäi minul nägemata ja kogemata. Nii et küsige julgelt oma tuttavatelt, perelt ja sõpradelt, kes kohal olid, mida nemad mõtlesid, õppisid ja kogesid. 

Ühte võin teile aga öelda: selle ürituse soe kuma keset pimedust puudutas mind ja usun, et ka kõiki teisi, kes sellest osa võtsid. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat