Septembri Meie Ajas

Avaldatud 6.9.2023

Seekord on ajakirja fookuses abielu – kingitus, mis toob nii palju rõõmu ja mis võib elu nii kirevaks ja elamisväärseks muuta. Fookuse artikleid on seekord kaks ja need on kirjutanud abikaasad, kes on ühist eluteed käinud juba 38 aastat ja kel on neli last ning neli lapselast – Alla ja David Nõmmik. Alla jagab abieluaastad neljaks etapiks ning selgitab iga faasi iseloomu. Nentides, et me suudame põrguks teha nii iseenda kui ka teise inimese elu, toob Alla meid järjepidevalt tagasi selle juurde, et abielu on Jumala plaan. David võtab arutluse aluseks Pühakirja, adventkoguduse õpetuse ja Piibli algkeele ning selgitab abielu teoloogilist tausta. Ning jõuab samuti välja Jumala plaanini.

Seekord on pikemat ja lühemat serva pidi fookuse teemaga seotud mitu artiklit – eks me elame ju peresuhetes nii või naa. Mervi Cederström arutleb üksinduse ja ootamise teemal – kuidas jaksata oodata seda õiget ka siis, kui tegelikult enam ei jaksa ja mil moel jõuda Jumala usaldamisel sinnani, et mõne aasta pärast oleks perelaagris võimalik oma kokkusaamise lugu jagada. Mervi tõdeb, et ei tea, miks Jumal teinekord oodata laseb ja usu nõnda proovile paneb, kuid julgustab ja kinnitab ikka paluma, ikka Jumalaga oma igatsusest rääkima.

Seekord on ajakirjas ka kaks põnevat intervjuud. Mervi räägib oma doktorantuurist ning lõputöö kaitsmisest ning usutlus Rakvere kogudusevanema Aare Ustiga jätkab intervjuusarja kogudusevanematega. Jätkub ka sari „Misjon 150“, kus on põnevad lood adventliikumise algusaegadest.

Ajakirjas on lisaks nimetatutele veel palju muudki huvitavat lugeda. Septembri Meie Aeg jõuab kogudustesse eeloleval hingamispäeval, 9. septembril. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ning ajakirja saab osta nii kohalikest kogudustest kui ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat