Trans-Euroopa divisjoni senine noortejuht jätkab samal ametipostil Austraalias Sydneys

Avaldatud 30.1.2024, allikas TEDNews

Senine Trans-Euroopa divisjoni (TED) noortejuht Dejan Stojkovic lahkus 5. jaanuaril Inglismaalt, et asuda samal ametipostil teenima Sydneys (Vaikse ookeani lõunaosa divisjon).

Stojkovic, kes valiti TED-i noortejuhiks 2021. aasta mais, töötas enne seda Briti unioonis  (BUC) noortepastorina, Lõuna-Inglismaa koguduste liidus (2012) ja BUCi noortejuhina (2017).

Stojkovici oskab suhelda ja luua suhteid kõigis vanuserühmades, alates noortest täiskasvanutest kuni rajaleidjate ja askeldajateni.

Stojkovici ametiaeg ja teenistus BUCi noortejuhina oleks võinud 2020. aasta kevadel pandeemia saabumisega kergesti seisma jääda, kuid ta astus väljakutsele vastu. Ta nägi võimalust ning kohandas loominguliselt oma teenistust.

TEDi esimees Daniel Duda: „Tahan tänada Dejanit tema panuse eest noorte- ja rajaleidjate töösse. Tema suured programmid hõlmasid logistilisi ja inimlikke oskusi, millega Dejan sai suurepäraselt hakkama. Inimesi on õnnistatud, elusid on muudetud, otsuseid Kristuse kasuks on tehtud. Ta julgustas noori erineval viisil ja edendas paljudes noortes pastoraalset kutsumust. Soovime talle ja tema perekonnale edu tema uutes teenistusülesannetes Austraalias.“

Newboldi kolledži direktor Steve Currow: „Newboldi kolledži kogukonna lahutamatu liikmena andis Dejan kolledži elu erinevatesse aspektidesse oma soojust ja energiat. Lisaks aktiivsele osalemisele taaselustatud programmis „Üks aasta misjonis ja teenistuses“ andis Dejan oma hääle ka iganädalasele üliõpilaste juhitud jumalateenistusele, mida tuntakse pealkirja all „Experience“, see on südamlik algatus, mille Dejan ise Newboldis õppimise ajal ellu kutsus. Tema sotsiaalmeediakanalid kiirgasid pidevalt pilte Newboldi tegevustest ja kolledži osalemisest TEDi üritustel, mis näitasid ühtsuse ja seltskondlikkuse vaimu. Kirgliku pastoraalse teenistuse värbajana julgustas Dejan paljusid inimesi seda kutsumust omaks võtma ja Newboldi kogukonna liikmeks saama. Dejani lahkumine jätab suure jälje ja tühja ruumi, mis on täis mälestusi tema nakatavast entusiasmist, naerust ja vankumatust vaimsest pühendumusest. Kuna Dejan ja tema perekond alustavad oma teekonda, et juhtida noortetööd Sydneys, siis soovime neile südamest Jumala rikkalikku õnnistust. Newbold hoiab Dejani positiivset mõju alati meeles ning soovib talle ja tema perekonnale palju rõõmu ja edu nende uues eluetapis.“

Stojkovicil oli TEDi noortele üks sõnum: mitte lihtsalt olla Jeesuse fänn, vaid pühendunud järgija. Seda sõnumit jagas ta kirglikult, kaastundlikult ja armastusega. Tema teenimisstiil oli „tule kaasa“, „töötame selle läbi“ ja „õpime koos“-teenistusviis koos noorte ja nende juhtidega.

TED nõukogu jaanuari koosolekul valiti TEDi noortetöö ajutiseks juhiks Vanesa Pizzuto.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat