Adventkoguduse president Jan Paulsen julgustab Haiti adventiste – „Ärge kaotage julgust!“

Avaldatud 21.1.2010

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse president Jan Paulsen julgustas läbi koguduse telekanali Hope Channel haitilasi mitte kaotama julgust pärast maavärina järeltõukeid.

„Teie vennad ja õed üle maailma mõtlevad teie peale, palvetavad teie eest ja soovivad aidata ning tahavad, et te teaksite, et nad on teie perekonnaks,“ ütles Paulsen telepöördumises.

Paulseni sõnavõtt toimus vaid mõni tund pärast seda, kui Haitil toimus 6,1-palline järeltõuge, mis hirmutas maavärinast pääsenuid.

„See kannatuste hulk, mida Haiti inimesed peavad läbi elama, on kujuteldamatu,“ ütles Paulsen. „Me tahame aidata, me tahame näidata Haiti rahvale seda, et oleme nende õed ja vennad.“ Paulsen lisas, et igal koguduseliikmel on võimalus kuidagi toetada – olgu selleks siis raha või teenimine.

Paulsen kutsus adventiste üles kaasama Haiti ühiskonna aitamisele ka lapsi.

„Rääkige oma lastega sellest – aidake neil näha, et isegi selliste tragöödiate juures ei unusta me inimlikkust,“ ütles ta. „Kui midagi nii kohutavat juhtub ükskõik kus maailma paigas, siis .... on meil vastutus.“

Paulsen lõpetas, öeldes, et tema lootus ja palve on, et „Haiti tulevik on parem kui minevik.“

Abiorganisatsioonide hinnangul on 12. jaanuari maavärinas hukkunud 200 000 inimest.

Teated hukkunud adventkoguduse liikmetest Haitil on siiani lahtised, sõnas Jan Paulseni assistent Orville Parchment.

Parchment ütles, et kirikuhoones oli maavärina ajal harjutamas kaks koori. Leiti 14 surnukeha, kuid pääsenute arv on siiani teadmata.

Haiti adventkooli lapsed pääsesid kokkukukkuvast hoonest, kui nad jooksid välja vaatama suure müra põhjust, ütles Parchment. Ta lisas, et ühegi lapse hukkumisest teateid ei ole, kuid üks koristaja jäi varemete vahele ja hukkus.

Adventkoguduse hoonetele tekkinud kahju hõlmab muuhulgas mitmeid kirikuid, haiglat ja ülikooli.

Ülemaailmne adventkogudus kogub raha aitamaks koguduse taastamist, kinnitas juhtkond, otsustades nädala esimeses pooles 200 000 USA dollari (2,15 miljoni krooni) suuruse toetuse eraldamise, taastamaks kirikuid ja teisi hooneid. Põhja-Ameerika Divisjon otsustas toetada Haitit 600 000 USA dollari (6,5 miljoni krooni) suuruse abiga, millele lisandub Põhja-Ameerika erinevatest piirkondadest vähemalt 175 000 USA dollarit (1,8 miljonit krooni).

Paulsen lisas, et ta on rääkinud ka Kesk-Ameerika koguduse juhi Israel Leitoga senistest annetustest.

„Toetused ületavad juba miljonit dollarit (10,8 miljonit krooni),“ ütles Paulsen intervjuus Adventist News Networkile. „See on mõeldud koguduse taastamiseks ja sellele lisanduvad toetussummad teistest maailma piirkondadest. Adventkoguduse Arengu- ja Katastroofiabi Organisatsioon (ADRA) töötab selleks, et aidata kõiki abivajajaid, kuid need summad on mõeldud eriliselt meie kogudustele Haitil. See näitab, kui suurt muret tunneb meie koguduse perekond Haiti olukorra pärast.“

Põhja-Ameerika kogudustes kogutakse eriannetus Haiti kogudustele 6. veebruaril, ütles Fred Kinsey, Põhja-Ameerika koguduste kommunikatsioonijuht.
Koguduse juhtide kinnitusel on ka teistel maailma piirkondadel plaanis korraldada erikorjandused Haiti abistamiseks.

Haiti maavärina tagajärgede likvideerimiseks on võimalik anda oma rahaline panus ka läbi adventkoguduste, pangaülekandega Adventistide Koguduste Eesti Liidu pangaarvele SEB: 10152001624006 või Swedbank: 221014526854 märgusõnaga HAITI, või sularahas korjandusümbrikule märgitud märgusõnaga HAITI adventkoguduse korjanduskasti.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat