Tallinna noored Etioopias misjonireisil

Avaldatud 29.3.2010, allikas Meie Aeg

 Emakeelepäeval, 14. märtsil pühkisid kaks Tallinna noort, Laura Kangur ja Merle Voola, kodumaa tolmu jalgadelt. Nad veedavad Etioopias kaks kuud, käies oma töödes-tegemistes Andres Ploompuu jalajälgedes (loe MA 12/2009).

"Väljudes heaolu keskkonnast ja proovides jätta maha kõik halvad mõtted ning tegeldes oma tegude analüüsiga, jõudsime järldusele, et tegeleme poole ärkveloleku ajast mõttetustega. Sööme ülearu, me ei taju kõige lihtsamaidki väärtusi, raiskame vett ennast üle pestes, et seejärel ennast nahakuivuse pärast kreemitada. Proovime kõik need mõttetused jätta Rootsi ja astudes maale nimega Etioopia, elada natuke teistsorti elu koos sealsete inimestega, kelle vajadused on pisut väiksemad kui meil Eestis," kirjutavad noored oma reisiblogis, mis on leitav aadressilt http://etioopias.blogspot.com.

Tüdrukud hakkavad õpetama kohalikus koolis ning elavad kohaliku nelipühi pastori hoovimajas. "Saime täna kirja oma tunniplaani. Mina (Merle, toim) hakkan õpetama kunstiajalugu ja kunsti 6–14-aastastele. Klassis on kuni 70 õpilast, väiksemad klassid 47 õpilast. Õnneks on ka kohalik õpetaja väikestega koos ja äkki koos ka suurematega esimene nädal. Esmaspäeval loodan olla vaatleja koos kohalikuga ja vaatan, kuidas asi käib, õhtul valmistan ette materjale," kirjutab Merle.

Jälgi Laura ja Merle blogi ning nende tegevust Etioopias - http://etioopias.blogspot.com/

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat