Kohtumine Amamoga

Avaldatud 8.4.2011

Olin Etioopias juba teist korda. See tunne oli kirjeldamatult teistsugune sellest, kui esimest korda sellele maale astusin. Pealinnast Addis’ist Sodo poole liikudes ootasin pikkisilmi kohtumist vanade tuttavatega. Tol hetkel ei teadnud ma midagi ühest perekonnast, kus kuus last ning võrratud vanemad. Pereisa Amamot nägin esimest korda agaralt ringi sagimas ja asjalikke märkusi tegemas Oxnard Youth akadeemia territooriumil, kus peagi oli algamas remont Etioopia moodi. Olime võtnud eesmärgiks kooli kampust ja klasse natukene kohendada ning Amamo oli üks neist Merle Voola poolt loodud tutvustest, kes nüüd innukalt meid remondi tegemisel abistas.

Tol hetkel ei osanud aimatagi, et istun varsti tema kodus ühise söögilaua taga ning hetk hiljem tema maja ees, tehes temaga intervjuud ning kuulates lummatult tema karmi kogemust. Amamo siiras ja elav usk, tema fantastiline abikaasa ning toredad lapsed ei rääkinud kuidagi raskest minevikust. Jäi hoopis mulje, nagu oleks elu Amamole ja tema perekonnale alati naeratanud.

Sellest intervjuust sai kokku pandud väike dokumentaalfilm, mis võtabki kokku Amamo loo. Loodan, et see elulugu inspireerib paljusid: mitte alla andma, vaid katsumuste kiuste edasi minema.
Videot on võimalik vaadata ning alla laadida siit!


Andres Ploompuu

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat