Liidu töölised kogunesid sügisperioodi esimesele koosolekule

Avaldatud 13.9.2011, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 13. septembril toimus Tartus sügishooaja esimene koguduste liidu tööliste osadus- ja õppepäev, kus räägiti nii võimu kuritarvitamisest, pastoriameti rollist ja ülesannetest kui ka kolmest Eesti adventkogudusest.

Liidu esimees David Nõmmik rääkis kõigepealt koguduses võimu kuritarvitamise ohust. David tõdes, et igal inimesel on mingi võim, mida on võimalik kasutada nii teiste teenimiseks kui ka kuritarvitada. Ta tõi näiteks Taaveti, kes ühel juhul mõistis, et tema kätte antud võim allus siiski Jumalale ja ta austas näiteks ka Sauli varasemat võidmist, ja teisel puhul kuritarvitas ta oma võimu (Batseba puhul) viisil, millel olid väga traagilised tagajärjed.

Vennad-õed jagasid elavalt erinevaid kogemusi ja arusaamisi Piibli õpetusest koguduse juhtimisega kaasneva vastutuse ja väljakutsete osas.

Päeva keskmes oligi pastoriamet ja selle erinevad väljendusviisid ning ülesanded. Avatud vestluses analüüsiti koguduse teenimise juures olevaid erinevaid ülesandeid.

Oma osa oli päevas kahel pastoril, kes tutvustasid oma kogudusi ja seal tehtavat tööd. Kõigepealt rääkis Tallinna (venekeelse) III adventkoguduse pastor Vitali Mirošnitšenko. Koguduses on aasta esimeses pooles ristitud kolm noort inimest. Tallinnas toimuvale tööle lisaks toimuvad iganädalased koosolekud ka Tallinnast väljaspool, Klooga ja Paldiski grupi juures. Lisaks on Tallinna linna sees toimimas 5 väikerühma.

Koguduses tegutsevad erinevad muusikarühmad, alates koorist kuni meesteansamblini. Koguduses toimuvad ka regulaarselt venekeelse kristliku muusika festivalid, mida tehakse koos Läti ja Leedu kogudustega.

Koos Ida-Virumaa venekeelsete kogudustega tehakse ühiseid laste- ja noortelaagreid. Vitali rääkis, kuidas paljud lapsed, kes on eelmistel aastatel laagrites käinud, on nüüd juba ise korraldajate hulgas. Sel suvel toimus Päästerõnga nime all tuntud lastelaager Võsul.

Teiseks kõneles Paide ja Türi adventkoguduste pastor Olavi Laur. Türi kogudus tähistas sel suvel oma 80. aastapäeva. Möödunud talveperioodil toimus eneseanalüüsi seminar, mille käigus innustati osavõtjaid ennast igapäevaselt analüüsima. Olavi rääkis, kuidas viimastel kuudel on iga kuu viimase hingamispäeva õhtul kogunetud, et lähemalt tutvuda selle kuu sünnipäevalastega.

Ka Paide koguduses peeti suvel aastapäeva. Paide kultuurimajja koguneti tähistama koguduse 110. aastapäeva. Olavi selgitas, et ka Paides toimus sarnane eneseanalüüsiseminar. Teatud regulaarsusega külastatakse Koeru hooldekodu. Paide adventkogudus on viimastel aastatel teinud omajagu remondi- ja korrastustöid. Kuigi ka koguduste liit on teatud töid aidanud rahastada, siis ka väike kogudus on pannud omalt poolt olulise rahalise osa kokku.

Päeva lõpetas taas David, pöörates tähelepanu tagasi pastori rollile. Ta viitas temaatilisele materjalile, kus öeldakse, et pastorid ei tee oma õiget tööd, kui nad teevad ära koguduseliikmete ülesanded. “Kui teie teeksite oma tööd õigesti, mis te arvate, kas kogudused siis kasvaksid?” küsis David. Ta rõhutas, et kui pastor pühendub koguduseliikmete koolitamisele ja innustamisele ning toetab seda ka oma isikliku elu eeskujuga, kaasneb sellega kasvamine.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat