Järvamaalaste misjonireis Koeru hooldekodusse

Avaldatud 30.8.2012, autor Margit Kuu

9. augustil olime teel Koeru poole, kus leidis aset taaskohtumine hooldekodu armsate elanikega. Olime kaasa võtnud väikese kava laulude ja sõnalise osaga ning südames Jumala armastust, mida soovisime jagada.

Meie väike meeskond oli ka seekord samas koosseisus: lauljad Paidest, Türilt ja Tallinnast. Meie kavas oli 3 soololaulu pastor Olavi Lauri esituses, 1 noortelaul, 1 duett pastor Olavi ja õde Kaja esituses ja 4 kvartetilaulu. Väikese jutluse pidas Paide ja Türi koguduste pastor Olavi Laur, kes kõneles riigist. Me oleme kahe riigi kodanikud. Meie väike riik on Eesti vabariik, millel on ka oma sümbolid, näiteks lipp. Meie riik asub ühel kindlal territooriumil, mis on riigipiiriga piiritletud. Matteuse 6:9 räägib Jeesus Meie Isa palves veel ühest riigist: „Teie palvetage siis nõnda: Meie Isa , kes sa oled taevas! Pühitsetud olgu sinu nimi. Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu. Nagu taevas, nõnda ka maa peal.” See riik hõlmab nii taeva kui maa. Seega me kuulume kõigi teiste riikidega ka sellesse riiki. See on Jumala riik.

Pastor esitas küsimuse, et kui Eesti riik sai olümpiamängudel kaks medalit ja me tunneme selle üle rõõmu, siis kas me taevariigi kodanikena teiste riikide medalite üle ka rõõmustame? Peale jutluse oli kolm kvartetti, mille vahele jäi sõnaline ettekanne, mis kõneles sellest, miks me Jeesust armastame. Meie kontserdi lõpus meenutas õde Kaja Tallinnast oma esimest Koeru-külastust aasta tagasi. Üks huvitav tõik on ka see, et enamik meie lauludest kõnelesid südamest, sellest, kust abi leida kui südames on mure ja vaev. Usume, et meie laulude sõnum jõudis kuulajate südamesse. Ja ka meie südames toimus midagi. See, järjekorras kolmas külastus selles koosseisus, lähendas meid  üksteisele ja Jumalale.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat