Tänulõuna Tartu päästekomando päästjatele

Avaldatud 17.6.2013, allikas Meie Aeg

Inimene kipub võtma paljutki iseenesestmõistetavana. Näiteks seda, et õnnetuse, tulekahju või mõne muu häda korral tormavad päästjad kohale ja aitavad meid – vahel lausa oma eluga riskides.

Tundub, et ka päästjad ise võtavad loomulikuna anda endast parim. Keegi ei saa katkematu innuga teha oma tööd ainult palga eest. Eriliselt puudutab see neid ameteid, kus on vajalik ennastsalgavus.

Meie Tartu koguduses mõtlesime tänada oma linna päästjaid nende ennastsalgava töö ja meie kõigi teenimise eest. 4. mai on rahvusvaheline tuletõrjujate päev ja nii saatsime oma päästjatele ja nende peredele kutsed 5. mail toimuvale tänulõunale.

5. mai hommikul püstitasime Tartu päästekomando õuele kaks suurt telki, sättisime üles pikad lauad ja lavatehnika. Üritus algas lõunaga, kus päästjad said end kostitada galerii-kohvik Spargeli maitsva roaga. Seejärel toimus väike kontsert meie oma koguduse laulikute esituses. Lastele oli oma tegevus.

Toimus ka võistlus päästjate meeskonna ja küllatulnud õpetajate naiskonna vahel. Õpetajad siis sellepärast, et neid kaht ametit ühendab võitlus ohtlikes olukordades, teiste heaolu ja oma palkade eest. Võistlus lõppes ilusa viigiga.

Ilm oli muidu ilus, aga tuul läks aina kangemaks ning tõstis viimaks õhku ühe meie peotelgi. Et samal ajal tuli väljakutse ka kahele valves olnud meeskonnale, hakkas olemine sujuvalt lõpule tüürima.

Koguduserahvas käis veel ekskursioonil komandohoones ning kõik julged said alla lasta sellest postist, mis ühendab puhkeruumi garaažiga. Arvestades seda, kui kaua mõni allasõitja enne hoogu võttis, kõik meist päris päästjaks küll ei kvalifitseeru – nemad peavad suutma alates väljakutsest ühe minutiga püsti tõusta, alla liuelda, riidesse panna, autosse ronida ja väravast välja sõita.

Rõõm oli jagada ja rõõm oli ka komandopealiku saadetud tänusõnadest: „Tagasiside on äärmiselt positiivne – mehed, kes on meil 20-25 aastat tööl olnud, ei mäleta, et keegi kunagi oleks selliselt (suurejooneliselt) päästjaid meeles pidanud. Seoses sellega soovin Tartu päästekomando nimel edastada suurimad tänud kõigile üritust korraldada aidanud osalistele!!! SUUR AITÄH TEILE!“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat