Jõulukaardi-kampaania toetab vangistatud koguduseliikmeid

Avaldatud 4.12.2013, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide koguduse inimõiguste kaitsjad innustavad koguduseliikmeid üle maailma saatma jõulukaarte kolmele vangistatud koguduseliikmele, kes on koguduse ametnike sõnul valesüüdistuste alusel.

Rohkem kui poolteist aastat on möödunud ajast, kui seitsmenda päeva adventistist pastor Anonio Monteiro ja kogudusevanem Bruno Amah Lääne-Aafrikas Togos kriminaalsüüdistuse alusel ilma kohtuta vangi mõisteti.

Jõulukaart Monteirole või Amah'ile tuleb saata Saheli uniooni kontorisse, eelistatud on inglise- ja prantsusekeelsed kaardid. Saaja aadress on

Antonio Monteiro / Bruno Amah
Union du Sahal
B.P. 2157
Lomé, Togo

„Igaüks saab teha midagi meie liikmete jaoks, kes on vanglas. Me soovime neile näidata, et nad ei ole üksi, et nende eest palvetavad õed ja vennad,“ ütles ülemaailmse adventkoguduse avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz. „Iga jõulukaart, mille nad saavad, kinnitab neid.“

2012. aasta märtsis nimetas üks togolane Monteirot ja Amah'it vandeseltslasteks, süüdistades neid verega äritsemises. Politsei läbiotsimised pastori kodus ja kohaliku koguduse kontoris ei andnud mingeid tõendeid, ent Monteirot ega Amah'it pole vabastatud.

Seitsmenda päeva adventistid üle maailma on näidanud üles oma toetust vendadele Kristuses. Eelmise aasta detsembris kutsus meediakampaania üles palvepäevale, mis aitas tõsta teadlikkust olukorrast Togos. Facebookis on „Pray for Togo“ grupis enam kui 50 000 postitust, Twitteris on säutsude arv juba üle 7 miljoni. Iga soovija võib külastada Pray4Togo kodulehte ja allkirjastada petitsiooni.

Kogudusejuhid kutsuvad üles saatma jõulukaarti ka Sajjad Masih'ile, kes on vangis Pakistanis süüdistatuna jumalateotuses, kuigi süüdistaja on süüdistuse tagasi võtnud ja prokurör ei ole suutnud esitada tema kaasatuse kohta mingeid tõendeid.

Masih'ile võib kaardi saata aadressil

Sajjad Masih
Pakistan Union
Post Box 32
Lahore
Pakistan

Koguduse ametnikud on töötanud erinevate seaduslike kanalite kaudu ja protseduurireegleid järgides ning diplomaatilisi kanaleid kasutades, et taotleda nende kolme mehe vabastamist. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat