Koguduste liidu nõukogust ja EKNi töökoosolekust (täiendatud EKNi uudisega)

Avaldatud 25.4.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 23. aprillil kogunes Tartusse Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti liidu nõukogu. Palvuse pidas liidu peasekretär Ivo Käsk, kes suunas nõukogu liikmeid Õpetussõnade raamatu suuniste järgi mõtlema juhtimisele ning konfliktide lahendamisele. Mõtiskluse olulisemaks ideeks kujunes Õp 21:1, milles on kirjas, et juhtide süda peab olema Jumala käes. Samuti ei tohik juhid karta vastuolusid ja konflikte: Piibli Õpetussõnade raamatus on palju nõuandeid, kuidas sellistel puhkudel toimida.

Teiste teemade seas anti ülevaade läbiviidavatest projektidest Tallinn 2014 ja LifeStream ning arutati nende edasist arengut. Mööndi, et on vajadus pikas perspektiivis edendada meie kommunikatsiooni ja meedia töövaldkonda ja kujundada selles osas visioon. Arutati ka erinevaid võimalusi pastori elamispinna otsimiseks Tallinnasse. Oktoobris toimub Inglismaal Trans-Euroopa Divisjoni Worship Conference, kuhu meie koguduste liit saadab oma esindajana Haapsalu koguduse liikme Silva Suurküla. Mai lõpust juuli alguseni läheb Tallinna III koguduse pastor Ruslan Karlov õppima Zaokski Teoloogilisse Seminari, kus ta omandab magistrikraadi religiooniteaduses.

Eelinfona võeti teatavaks, et 1.–3. maini on Riias Balti uniooni peakoosolek, millel valitakse ka juhtkond ja osakonnajuhid. 6.–8. juunil on Kuuri talus Põltsamaal kogudusevanemate retriit – aeg kokkusaamiseks, mõtisklusteks ja ideede ning kogemuste vahetamiseks.

Eile, 24. mail kogunes Tallinnas metodistikirikus kokku Eesti Kirikute Nõukogu töökoosolek, adventkogudust esindasid seal David Nõmmik, Ivo Käsk, Jaanus-Janari Kogerman. Peamiseks päevakorrapunktiks oli kooseluseaduse ja perekonnaseaduse muutmise seaduse eelnõude arutelu. Püüti kujundada ühist seisukohta, millega taunitakse samasooliste paaride kooselu seadustamist. Arutati ka, et erisooliste inimeste kooselu registreerimine selle seaduse raames on vähese mõjuga ning pigem abielu kui institutsiooni lammutav. Lõplik sõnastatud seisukoht jõuab avalikkuse ette aprilli viimase nädala lõpuks.

Külalisteks olid liikumispuudega inimeste ühingu esindajad, küsimuse all oli ka ligipääs kirikutesse. Leiti, et tuleks kaardistada praegune olukord, kuidas liikumispuudega inimesed kirikutesse saavad.

EKNi uudis töökoosoleku kohta on siin

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 28. mail.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat