Naistepäevad kutsuvad osa saama koosolemise rõõmust

Avaldatud 12.5.2015, allikas Meie Aeg

Tuleval nädalavahetusel, 15. kuni 17. maini on Tartus adventkoguduse naistepäevad, mis on esimene sedalaadi ettevõtmine meie liidus. Programm algab reede õhtul kell 19.00 ja lõpeb pühapäeval kell 13.30.

Naistepäevade korraldaja, adventkoguduse Eesti liidu naistetöö juht Anne Vahtramäe ütles, et idee naistepäevi korraldada on õhus olnud juba tükk aega ja pärineb baptistide kogudusest, kus selline üritus regulaarselt toimub.

„Ootame naisi, nii noori kui vanu, see on jagamise ja saamise koht, osaduse koht,” kutsub Anne kõiki Tartusse tulema. „Meid on palju, me mõtleme palju ühtesid ja samu asju ja naised tahaksid rääkida nendel teemadel, millest tavapäraselt kirikus ei räägita: oma elukogemustest, arusaamadest, ka probleemidest – miks mitte. Eesmärk on luua suhteid, uuendada vanu sõprusi ja luua uusi,” lisas ta.

Hingamispäeval on jumalateenistus ning pärastlõunal erinevad töötoad. Töötubades saab osaleda ka pühapäeval, ent siis on need teistsuguse teemavalikuga kui laupäeval. Kahe päeva töötubadesse kuuluvad näiteks stressiesmaabi, raskete küsimuste ja laste kasvatamise töötuba, naistetervise ja käsitöö töötuba.

Naistepäevade moto on „Olen kallis” ja sellel on mitu tähendustasandit. „See tähendab, et olen kallis kellelegi ja ka seda, et olen hinnaline,” selgitas Anne. Moto erinevail tasandeil tulevad rääkima Mervi Kalmus ja Marge Randlepp.

Anne kutsub naistepäevadest rõõmsalt osa saama kui võimalusest nautida ja tunda koosolemisest rõõmu. „Kõik meie tegevused on vabatahtlikud ja pigem võimalused midagi koos teha. Kui keegi leiab, et ta töötoas olla ei taha, võib üksi mõtiskleda või minna palvetuppa, seal Helega oma probleemidest rääkida või koos palvetada. Ilusa ilma korral saab minna õue jalutama. Naistepäevade eesmärk on tunda rõõmu.”

Naistepäevadele saab registreeruda 13. maini siin. Registreerijatele on tagatud toitlustus. Võib tulla ka ilma registreerimata, ent siis oma toidukotiga. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat