Newboldi kolledž tähistas 70 aasta möödumist Binfieldi kolimisest

Avaldatud 4.2.2016, allikas Trans-Euroopa Divisjon

Hingamispäeval, 6. veebruari tähistatakse Newboldi kolledžis 70 aasta möödumist ajast, mil kolledž kolis Warwickshire'ist praegusesse asukohta Binfieldis Berkshire'is.

See kuupäev kattub iga-aastase annetusega Newboldi heaks, millega toetatase sel aastal kolledži märgilise tähtsusega Moore Close'i hoonet ja selle aedu. Paljud tudengid peavad seda hoonet kalliks.

Kolledž asutati 1901. aastal, nagu kirjutas Briti uniooni pastor N. H. Knight 1946. aasta 22. veebruari ajakirjas British Advent Messenger, kooli nimetati evangeeliumitööliste koolituskeskuseks. Kooli esimene maja oli Põhja-Londonis Holloways. 1907. aastal koliti Stanborough Parki Hertfordshire'is, kus seda tunti Stanborough Parki Misjonikolledži (1921) ja Stanborough Kolledži (1923) nime all.

1931. aastal kolis toonane direktor William "Billy" Murdoch kooli Newboldi ja kolledž sai uue nime oma asukoha järgi. Hiljem nimetati kooli Newboldi misjonikolledžiks (1946), Newboldi kolledžiks (1961) ja Newboldi kõrghariduslikuks kolledžiks (2013), seda nime kannab ta ka tänapäeval – Newbold College of Higher Education.

Kolledž avas oma uue kodu Binfieldis kolmapäeval, 6. veebruaril 1946. aastal. Avamisteenistusel osales ka Readingu piirkonna toonane pastor Paul Cumings. Ta kirjeldas uut linnakut kui kaasaegset.

Avamise ajal kuulus kolledži juurde vaid Moor Close ja Binfield Hall (tänaseks hävinud). Üsna pea lisandus neile Bartlett Hall, mis oli söökla. Ruume oli neil alguspäevil nii vähe, et kolledži külastajad küsisid sageli, kus klassiruumid asuvad. „Köögialal oli kaks väikest tuba ja lükandustega moodustati sellest kolm ruumi. Pärast hommikusi tunde lükati uksed lahti ja tubadest sai söögisaal,” meenutas kolledži pikaaegne muusikajuht Roy Scarr.

Pastor Ken Clothier oli üks neid tudengeid, kes hakkas koolis õppima selle esimesel Binfieldi-aastal. Ta õppis koolis 1952. aastani. „Newbold on imeline koht,” ütles ta kolledži 100. aastapäevaks välja antud kogumikus.

Kolledž tähistas praeguses tegutsemiskohas 70. aasta täitumist erilise kokkusaamisega töötajatele ja tudengitele 2. veebruaril. Praegune rektor dr John Baildam rääkis kolledži ajaloost. Roy Grahami nim raamatukogu töötajad näitasid pilte sellest, missugune nägi kooli asupaik välja 1946. aastal.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat