Newboldi kolledži inglise keele keskust hakkab juhtima Kärt Lazić

Avaldatud 10.2.2016, allikas TEDNews

Kärt Lazić on tulvil uusi ideid ning ta alustab uut tööd Newboldi kolledži inglise keele keskuse (English Language Centre, ELC) ajutise juhina. Kolledž vastab osakonna uueksloomisega inglise keele õppijate muutuvale demograafilisele jaotumisele. Enamus uueksloomise tööst saab valmis uue õppeaasta alguseks.

Kärdil on kümne aasta pikkune kogemus inglise keele kui teise keele õpetamisel, tal on inglise keele ja kirjanduse magistrikraad ning praegu kirjutab ta Tartu Ülikoolis doktoritööd kaasaegse anglo-iiri poeesia ning surma teemal. Tartus õpetas Kärt inglise keelt teise keelena, akadeemilist kirjutamist ja foneetikat ning fonoloogiat. „Ma olen põnevil, et saan oma kogemusi kasutada mõlemas valdkonnas ja panna need tööle ELC kasuks,” ütles Kärt.

Otsus keelekeskuses muutused ellu viia sündis kolledži nõukogu 2015. aasta juunikuisel hääletamisel, mille kohta kolledži rektor dr John Baildam ütles, et see hääletustulemus „toetas uut mudelit ja meeskonna kokkupanemist, mis kattub praeguse inglise keele õppijate arvuga kolledžis”. Dr Baildam sõnas, et „mitu pikaajalist kolleegi lahkus omal soovil ning endine direktor Andrew Layland otsustas naasta pastoriametisse”.

Alates septembrist õpivad tudengid inglise keelt paindlikuma süsteemi järgi. Semester on jagatud kaheks kuuenädalaseks perioodiks. Sellele lisandub kahenädalane kultuurikogemuse õpe: Briti kultuuri nädal, mis annab tudengitele ülevaate Inglismaa ajaloost ja pärandist ning mille raames tudengid külastavad ühte Euroopa linna.

„ELC vajab tuleva aasta kestel palju hoolt ja tähelepanu, nagu iga organisatsiooni muutmise puhul. Me hindame koguduse kogukonna palveid ja toetust,” ütles Kärt. „Ma usun, et ELC-l on suutlikkust kanda oma tudengite eest hoolt mitmel eri moel ja olla samas tööriist Jumala käes.”

Kärt on tulevaste väljakutsete suhtes positiivselt meelestatud ja ootab ELC meeskonnas töötamist. „Ma tahaksin, et see aeg, mille ma Newboldis veedan, oleks inimeste teekonnal tähendusrikas, ja võimalus, et see võib tõeks saada, on selle töö üks suuremaid rõõme,” ütles ta.

ESOLi programmide kohta saab rohkem infot Newboldi kolledži veebilehelt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat