Tüdrukute laagris uuriti sünnipäevaga seonduvat

Avaldatud 6.8.2018

Augusti esimesel nädalavahetusel, 3. kui 5. augustini toimus Põltsamaa külje all Kuuri talus kaheksas tüdrukute laager. Seekordseks teemaks oli „Sünnipäev”.

Laagri teema egiidi all arutati iga päeva piiblitunnis laagri korraldaja Annely Kaasiku sõnul kolme teema üle: maailma loomine, uuestisündimine, Püha Vaimu tegevus. „Reedel rääkisime maailma loomisest kui maailma sünnipäevast. Hingamispäeval rääkisime, et inimene peab uuesti sündima, ja mismoodi see käib. Pühapäeval jõudsime selleni, mida Jeesus on meile kinkinud ja mida meie Talle igal päeval kingime. Püha Vaim on meile kingitus, et juhtida, hoida ja aidata, Ta on iga päev meie juures – Jeesus ei jätnud meid üksinda, kui Ta ära läks,” rääkis Annely.

Kõiki neid teemasid läbis suhete ja kingituse motiiv. „Oluline laagriteema oli see, kuidas me hoiame oma suhet Jeesusega ja kuidas me saame olla õnnelikumad. Sünnipäeval soovitakse ju ikka palju õnne. Uurisime, mida see tähendab,” selgitas Annely.

Õnnelikkuse osas käis laagris mõtteid jagamas psühholoog, kes esitas tüdrukutele küsimuse: kuidas olla õnnelik? „Oluline on see, et meil oleksid sõpradega head suhted, et me ei jääks üksinda. Ja teiseks see, et me ennast füüsiliselt liigutaksime – ka see tekitab inimeses õnnetunnet,” võttis Annely räägitu kokku. Üheskoos mõõdeti oma õnnetaset pärast ühistegevusi – kas õnnetunne on pärast teistega suhtlemist suurem, ja pärast füüsilisi tegevusi – kas muututi õnnelikumaks.

Lisaks piiblitundidele ja õnnelikkuse teadvustamisele ning otsimisele olid laagris erinevad mängud ja sportlikud tegevused, Annely sõnul oli tüdrukute üks meelistegevusi ujumine. Vihma ajal nauditi sõprade seltskonda lauamänge mängides. Sünnipäevamängus said kõik lapsed kingitusi. Iga laagriline sai ka lauliku, kuhu kirjutada märkmed ja sel aastal laagris osalenud tüdrukute nimed.

Pühapäeval juhendas tüdrukuid käsitöös kümme aastat Jaapanis elanud eestlanna, kes tegeleb lilleseade ja eriliselt ikebanakunstiga. Koos tehti taimedest ehteid ja õnnesoovikaarte.

Laagrile tagasi vaadates ütles Annely, et tore on, et laagris oli tüdrukuid, kes muidu ei ole kogudusega seotud. Teise tähelepanekuna märkis ta, et alguses oli keeruline lapsi rahulikult tegutsema saada: „Lapsed tulid laagri teemaga kaasa, aga tahtsid kõike väga kiiresti teha. Tempot pidime maha võtma, ütlema, et asju saab ka rahulikult teha ja nautida seda, mis meie ümber on. Kiire elutempo on märgatav ka lastes.”

Seekord osales laagris 16 tüdrukut vanuses 10 kuni 15 aastat. Laagri korraldusmeeskonda kuulusid Ruth Lobjakas ja Ly ning Jane-Liis Kaasik. Annely sõnas, et järgmisel aastal ootab meeskond kindlasti laagrisse ka tüdrukute emasid, siis on korraldajatel veidi kergem ja lastel-emadel tore koos tegutseda. Eeskujuks võiks siin võtta poistelaagri, kus tänavu osales kümme isa.

Laagri korraldajad tänavad perekond Maurerit, kelle juures laager toimus, ja Vladimirit, kes on tüdrukute laagri kauaaegne toetaja. „Kõige suurem abi oli perekond Maureri poolt, nad tegid meile head sööki, pakkusid oma ulualust ja olid igati abiks meile. Suur aitäh Vladimirile Valgust, ta toetas meid jälle rahaliselt ja organiseeris Valgu tüdrukutele transpordi,” sõnas Annely.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat