Poistelaagrist ja tüdrukute laagrist

Avaldatud 13.8.2015, allikas Meie Aeg

5. kuni 9. augustini toimus Rõuges Võrumaal järjekorras seitsmes poistelaager, mille teema oli sel aastal ammutatud Pauluse pöördumiskogemusest ning oli sõnastatud nii: „Tahan olla parim”.

Laagri teema üle arutleti iga päev ning igaks päevaks oli uus teemalaiendus: Tahan olla parim, aga teised takistavad; Tahan olla parim, aga kas ma pole juba piisavalt hea ning Tahan olla parim, aga miks ma peaksin siis teistel laskma mängida. Uurimise all oli Pauluse elu pöördumise eel ja järel: Damaskuse teel sündinu, pöördumine, kuidas erinevad grupid – variserid, juudid – sellele reageerisid, kuidas käitusid Hananias ja Barnabas.

Laagri korraldaja Allan Randlepp sõnas, et laager õnnestus igati ning laagri ettevõtmisi oli telkimispaigast 150 kilomeetri raadiuses: üheskoos käidi Otepää seikluspargis, Võhandu jõel parvetamas ning Paganamaa matkaradadel. Sinna jäädi ka ööbima, nii et poisid pidid ise valmistama onnid ning lõkkeasemel endale süüa valmistama – tegevusi saatis arutelu ellujäämisest.

Poisid said osa kogemusmängudest, millele järgnesid arutelud mängust õpitu kohta.

Allan soovib tänada kõiki toetajaid, keda sel aastal oli rohkem kui eelmisel aastal. „Ilma selle toetuseta ei oleks võimalik sellist laagrit teha. Igale osalejale maksis laager 25 eurot, isadele oli tasuta. Ainuüksi seikluspargi pilet oli sama suur kui laagri osalustasu. Täname kõiki toetajaid!”

Poisse oli laagris 17, neist kuus osales poistelaagris esimest korda, osalejaid oli nii kogudusest kui ka kogudusega mitte seotud perekondadest. Koos isadega oli laagris 23 osalejat.

Tüdrukute laager

Tüdrukute laager kestis 7. kuni 9. augustini Rakveres ning selle motomõte oli „Kuldsete kingadega taevateel” – fraas pärineb lastelaulust, mille teema on taevateel kõndimine.

„Laagri alguses värvisime kaasavõtud kingad kuldseks,” ütles laagri korraldaja Annely Kaasik. „Hingamispäeval oli Rakvere koguduses lastejumalateenistus. Meie piiblijuttude teema oli, kuidas taevateel käia, missigune iseloom peaks kristlasel olema, kuidas teha koostööd, arendada kannatlikkust ja kuidas ennast Jeesusele anda,” rääkis Annely laagri sisu kohta.

Lisaks piiblitundidele oli kavas linnamäng, kus lapsed lahendasid erinevaid ülesandeid, mis juhatasid nende tähelepanu koostöö olulisusele ja üksteisega arvestamisele ning üksteise usaldamisele. Õnne Kivinurm rääkis tüdrukutele heast käitumisest ning pühapäeval käidi Kulina mõisas hobustega sõitmas. „Pühapäeval oli kõige-kõigem päev, käisime Kulina mõisas ratsutamas. Just meie laagri ajal, ööl vastu pühapäeva, oli sündinud varss, nägime teda. Alguses ta ukerdas oma peenikeste jalgade peal ja paari tunni pärast juba jooksis ringi,” jutustas Annely.

Laagris osales 12–15 last, enim osalejaid oli hingamispäeval. Oli ka neid lapsi, kes olid üldse laagriolukorras esimest korda, ja ka neid, kellel puuduvad muud kontaktid kogudusega. „Meie laagril on üks heategija, Vladimir Põdra Raplast, soovime teda tänada toetuse eest. Vladimir on juba aastaid toetanud meie laagrit,” ütles Annely. „Oli kordaläinud laager. Oli palju vaimulikkust ja lastele põnevaid tegemisi,” lisas ta.  

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat