Dubai rajaleidjad istutasid kliimamuutuste vastu võitlemise nimel 1400 puud

Avaldatud 4.12.2019, allikas Adventist News Network

Et aidata võidelda kliimamuutuste vastu, osalesid Araabia Ühendermiraatide rajaleidjad 10. novembril Dubais toimunud puuistutustalgutel, mille eesmärk oli istutada 65 päevaga 15 000 puuistikut.

Projekt „Istuta pärand” sai alguse ühest Dubai erakoolist, mille direktor Asha Alexander läbis ÜRO kliimamuutuste kursuse ning sai seeläbi kliimamuutuste õpetaja tunnistuse. Pärast seda koolitas ta ise üle 300 õpetaja ning ka nemad said tunnistuse. Et õpitut ellu viia, algatati 2019. aasta septembris plaan istutada aasta jooksul 15 000 puud. Puid istutati Dubai erinevates piirkondades ja algatusega kutsuti ühinema teisigi organisatsioone. Kuna üleskutsele vastajaid oli nii palju, said istikud istutatud aasta aja asemel 65 päevaga.

Kuidas rajaleidjad projektiga liitusid? Kui projekt teistele organisatsioonidele avati, arvas üks algatajakooli õpetaja, Claudia Bennet, kellel on adventistist sõber, et see oleks hea viis kaasata koguduse rajaleidjaid. Bennetile tutvustati rajaleidjate klubi tegevusi paari aasta eest ja tema lapsed liitusid rajaleidjatega. Nii tema ise kui ka tema abikaasa on klubi vabatahtlikud juhendajad. Nende paari aasta jooksul on ta näinud, et rajaleidjate tegevused on lastele positiivset mõju avaldanud ning ta on kutsunud ka oma töökaaslaste lapsi klubiga liituma. „Kui see kutse osaleda tuli, andis ta meile koha teada, öeldes, et me tuleksime kohale täielikus rajaleidjate vormis,” ütles klubi juht Jerrandy Sonsona.

Ettevõtmisest rääkides sõnas Alexander, et projekt ei ole patenteeritud ja igaühe kohustus on võidelda kliimamuutuste vastu, „see on meie igaühe vastutus, seega võtke kätte ja muutke maailma”. Osalenud klubi rajaleidjad kohtusid teiste organisatsioonidega, kes istutustalgutel osalesid. Enamus inimesi oli rajaleidjate tegevusest huvitatud ja oli neidki, kes uurisid, kas ka nende laps saaks klubi tegevustega liituda.

Seal piirkonnas kasutatakse rajaleidjate vormi, et saada kontakte teiste uskude esindajatega. Avalik misjonitöö ei ole lubatud, ent kui keegi näeb vormis rajaleidjat ja esitab talle küsimusi, siis avaneb võimalus neile küsimustele vastata.

Rajaleidjad on põnevil uute võimaluste ootel maailma muuta ning jagada oma armastust Jeesuse vastu.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat