Põltsamaal aidati abivajajaid

Avaldatud 14.9.2011, autor Hele Kulp, allikas poltsamaa.advent.ee

Selleaastast heategevusüritust Talvele Vastu külastas hinnanguliselt 400 inimest. Tuldi üksi ja peredega, valiti meelepäraseid asju nii endale kui ka mõnel juhul kogu suguvõsale. Lapsed leidsid mitmesugust tegevust neile eraldi üles pandud telgi juures, kus neile näidati multifilme, tehti käpiknukuetendusi ja erinevaid võistlusi. Lastele tuli külla ka tuletõrjekoer Nublu, kelle kõrva ja nina oli imevahva katsuda ning kelle seltsis oli mõnusalt turvaline istuda.

Lisaks iga aastaga üha paremaks muutuvale lasteprogrammile oli seekordsel üritusel teisigi uuendusi. Nimelt olid kiriku uksed avatud juba enne ürituse algust ning seal võis jalga puhata ja mõtiskleda kogu ürituse kestmise aja. Seal oli inimesi vastu võtmas pastor Mart Vari, kes vastas tekkinud küsimustele ja tutvustas nii kirikuruumi kui ka koguduse elu ja tegevust.

Igal aastal on oma teeneid pakkunud juuksur Annely Kaasik, kelle töö oli hinnatud selgi aastal. Annely ütles, et ta püüdis kokku lugeda, kui paljudel inimestel ta juukseid lõikas, kuid kliente sai nii palju, et lugemine läkski lõpuks sassi.

Esimest aastat oli kohal arstina Annemai Noorkõiv, kes mõõtis vererõhku ning soovi korral määras kehamassi indeksi. Väljapakutud võimalus arsti nõuandeid kuulata tuli ilmselt inimestele üllatusena ning küsimused selles vallas olid kodus välja mõtlemata, nii et arsti konsultatsioonile järjekorda polnud. Ometi külastas arsti selle nelja tunni jooksul sellegipoolest 30 inimest, mille üle on korraldajatel siiralt hea meel, sest adventkogudus paneb erilist rõhku tervislikele eluviisidele.

Vastu talve oli tuleohutusalaste materjalidega kohal päästeametnik Ants Kulp, kellel oli ära anda ka mõned suitsuandurid. Vormis päästeametnik ning helkurvestidega korraldusmeeskonna noormehed mõjusid visuaalselt hästi ning lõid rahuliku atmosfääri.

Rahulikku õhkkonda toetas ka see, et piirdelindid olid loogiliselt asetatud, pakutav kraam oli aias laial maa-alal ning ootavale rahvale mängis nii kirikus sees kui väljas muusika. Tuleb olla tänulik Jumalale suurepärase ilma eest, sest vihma korral oleksid kõik pidanud telgi alla ära mahtuma. Nüüd aga sai kasutada kõiki kirikuaia võimalusi: inimesed istusid pinkidel ja toolidel, sõid samast puude otsast võetud õunu ning nautisid päikesepaistet ja laste rõõmsat tegutsemist.

Aias puude all ootasid toidukraami kotikesed samuti omanikku. Kiiresti läksid kaubaks kartulid ja sibulad. Kõrvitsaid oli aga nii ohtralt, et neid jäi järelegi.

Üldiselt materiaalsusele suunatud maailmas leidub endiselt neid inimesi, kes tulid otsima lugemismaterjali, millega täita oma talveõhtuid. Vaimulike raamatute lett pakkus mitmekesist valikut ning kõige populaarsemaks osutus E.G. White’i “Suur võitlus”.

Korraldajatel on rõõm igast inimesest, kes kohale tuli ja kes midagi endale sai, olgu see siis ihule, hingele või vaimule. Mitmed külastajad lahkusid tänusõnadega huultel. “Tänulikkus on südamehariduse kraadiklaas” – nii seisis lahkujatele kaasaantavas voldikus, mis kutsus kõiki hingamispäevasele tänujumalateenistusele. Tänujumalateenistus, mille muusikalise osa on kujundanud Koit Kalmus Rakverest, toimub 17. septembril kell 11:00.

Jumal on kõige hea andja ja kuigi paljud koguduseliikmed ja koguduse sõbrad on olnud selle ürituse hea kordamineku taga uskumatu pühendumisega, mis on igati tunnustust väärt, kuulugu kogu tänu ja kiitus Jumalale.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat