Jõhvi kogudus korraldas motivatsiooniseminari ja võõrustas piirkonna ühiskonnaelu tegelasi

Avaldatud 21.1.2014, allikas Meie Aeg

Esmaspäeval, 20. jaanuaril kogunesid Jõhvi adventkirikusse Ida-Virumaa maavanema Andres Noormägi kutsel palvushommikusöögile kõik piirkonna vaimulikud, ettevõtjate esindajad ning linnavõimu esindajad. Jõhvi adventkoguduse pastori Viktor Nõmmiku sõnul oli kokkusaamine väga huvitav ja esmakordselt toimus see adventkiriku ruumes. „Eesmärk oli ühendada kogudusi. Teema oli üksolemine. Erinevate koguduste esindajad rääkisid ühtsusest perekonnas, moraalsest ühtsusest, poliitilisest ühtsusest, rahva ühtsusest. Adventkogudust esindas koguduste liidu esimees David Nõmmik,“ rääkis Viktor. „Kohaletulnuile meeldis Jõhvi kirikus. Esines luteri koguduse koor ja nelipühi koguduse koor. Metodisti koguduse muusik täitis söögiaja elava muusikaga,“ kirjeldas Viktor päeva.

Esimene rahvuslik palvehommikusöök Eestis toimus 2001. aastal 1. juuni hommikul Tallinna Mustpeade majas. Lisaks toonasele linnapeale Jüri Ratasele oli kohal linnavalitsuse ja volikogu liikmeid, linnaosade vanemaid ja vaimulikke. Ürituse korraldas Eesti Evangeelne Allianss.

Jõhvi linn peab oma kohuseks tuua vahendajana kokku erinevate kogukondade kiriku-, ühiskonna- ja kultuuritegelased, et tekitada dialoog kogu linna ja ühiskonda puudutavate küsimuste üle. Eesmärk on ehitada sildu erinevate elualade inimeste vahel, et sünniks tihe suhtlemine ja vastastikune usaldus.

Motivatsiooniseminarist

Sinnasamma Jõhvi kirikusse olid nädalavahetusel kutsutud kõik need, kes soovisid saada uut innustust ning leida motivatsiooni, samas ei mindud vaid saama, vaid ka andma – just see oligi esimese motivatsiooniseminari idee.

Jõhvi adventkoguduse pastor Viktor Nõmmik, kes on ühtlasi üle-eestilise koguduse isikliku töö osakonna juht, selgitas, et päeva mõte oli jagada tunnistusi, ideid ja kogemusi. „Kuigi adventkogudustest oli vähe osalejaid, tuli motivatsiooniseminarile inimesi teistest konfessioonidest, mis Jõhvis tegutsevad,“ ütles ettevõtmise korraldaja Viktor.  

Hingamispäeva hommikul uuriti õppetükki, sellele järgnes jutlus ning pärastlõunal jaguneti kolme töögruppi.

Esimeses õpiti, kuidas katta ja kaunistada osadussöögiaja lauda. Selle laua sinimustvalged kaunistused ilmestasid esmaspäevase palvehommikusöögi laudu.

Teises grupis räägiti, kuidas tunnistada ja üksteist kristlikus kasvamises toetada. Motivatsiooniseminarist võttis osa ka endiseid kinnipeetavaid, kes on nüüdseks loonud ühingu Sõpruse Sild, mille eesmärk on ühendada vanglas pöördunud inimesi, et valitud teelt tagasi ei langetaks. Viktor: „Vanglas tekib inimesel raskusi, pinged ja see võtab ära soovi vanast elust lahti öelda. Kui need inimesed tunnevad toetust, siis see innustab Jeesust järgima.“

Kolmandas grupis pandi kokku väike koor, mis valmistas õhtuseks teenistuseks oma osa.

Viktori sõnul võib olla isiklik teenistus koguduses seotud ükskõik mis valdkonnaga, oluline on, et ei väsitaks ja et tuntaks teiste toetust. „Kui ühe haige mehe sõbrad kandsid jalutu Jeesuse ette, siis Jeesus vaatas nende sõprade usku ja ütles mehele, et ta saab terveks. See tähendab, et Jumal vaatab meid, kas meil, kandjatel, on usku,“ rääkis Viktor piibliloo põhjal. „Isiklik teenistus on vanadekodude külastamine, vangide külastamine, raskete laste asutustes käimine, muusikaga teenimine, laua katmine,“ lisas ta.

Õhtuse teenistuse ajal lindistati kaminatule valgel intervjuusid, mis keskendusid tunnistustele ja pöördumislugudele.

Jõhvi kogudus teeb tihedat koostööd Eesti Toidupangaga. Möödunud reedel saadi 10 tonni toidupakke, mida koguduse tabiitaosakonna naised vabatahtliku tegevuse raames kirikumajas soovijatele jagavad. Samuti saadi möödunud nädalal Soomest kaheksa elektrilise puldiga voodit Jõhvi vanuritekodu tarbeks.

Viktor kutsub kõiki üles isiklikus teenimises osalema ning tänab neid, kes on juba oma panuse moel või teisel andnud. „Kui mingi kogudus soovib selles valdkonnas meie abi, siis oleme alati valmis nõu ja jõuga abistama,“ ütles ta lõpetuseks. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat