Koguduste liidu nõukogu koosolekust

Avaldatud 26.10.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 22. oktoobril kogunes Tallinnas koguduste liidu nõukogu. Nõukogu koosoleku avas liidu esimees Ivo Käsk tagasivaatega ajalukku, lugedes Apostlite tegude raamatust, missugune oli varakristliku koguduse eesmärk: „Tema aga ütles neile: „Ei ole teie osa teada aegu ja tunde, mis Isa on iseenese meelevallaga seadnud, vaid te saate väe Pühalt Vaimult, kes tuleb teie üle, ja te peate olema minu tunnistajad Jeruusalemmas ja kogu Juuda- ja Samaariamaal ning ilmamaa äärteni.”” (Ap 1:7, 8)

Apostlite tegude 13. peatükis on kirjas esimene misjonireis, kuhu saadeti Saulus ja Barnabas. Üheskoos arutleti tänapäevasest evangeeliumi kuulutamisest igasuguse kogudusetöö keskpunktina. Pärast mõttevahetust jäädi palvele ja palvuse võttis kokku pastor Rein Kalmus mõttega, et peaksime olema palvemeelsemad ja palvetama lakkamata, sest ilma palveta ei saa misjonitööd teha.

Nõukogu päevakorra juhatas sisse eelmise nõukogu koosoleku protokolli lugemine ja kinnitamine, seejärel anti ülevaade juhtkonna koosolekutest. Nõukogule tehti ettepanek toetada Võru koguduse tööd maja drenaaži väljaehitamise ja vundamendi soojustamise juures. 29. novembri üle-eestiline annetus läheb koguduste liidu ehitusfondi ning see raha otsustati suunata Võru koguduse nimetatud ehitustöödeks.

Seoses Kaarin Luku lahkumisega kirjanduslao juhi ametkohalt sõlmitakse tööleping uue töötaja Hanna-Liisa Nõmmikuga, kes koordineerib kirjanduslao tööd.

19. oktoobriks pidid esitama oma projekti(d) kõik need kogudused, kes soovivad taotleda raha üleilmse koguduse adventmisjoni fondist. Eestist laekus neli projekti: Narva koguduselt foorumteatri, Tartu koguduselt SPOTi, Tallinna III koguduselt Anna Germani laulude kontserdi korraldamise ja toitumisnõustamise ning toiduvalmistamise kursuse projekt. Nõukogu otsustas edasi saata kõik projektid, kuid üheks projektitaotluseks liita Tallinna III koguduse kaks projekti. Eesti liidul on võimalik fondist taotleda kokku 6000 USA dollarit. Projektid lähevad edasi ülevaatamisele Trans-Euroopa divisjoni.

Vastates koguduseliikmete ettepanekutele korraldada Eesti kogudustes annetus Ukraina vajaduste katteks, otsustati novembrikuu jooksul koguda kohalikes kogudustes annetusi Ukraina õdede ja vendade heaks. Annetus läheb Ukraina ADRA töö toetamiseks ja iga kogudus otsustab ise, kuidas annetuste kogumine korraldatakse. Erinevate võimaluste seas on ka järgmised:

  1. nimetada üks novembri kohaliku koguduse annetus (1., 15. või 22. novembril) ümber annetuseks Ukraina heaks,
  2. panna kokku lisaannetus,
  3. annetada veebirakenduse toeta.advent.ee kaudu.

Annetusest Ukraina heaks tuleb juttu ka 1. novembri „Laupäeva õhtu” saates.

Koosoleku lõpus vahetati mõtteid suvelaagri teemal: 2015. aasta suvesse on planeeritud koguduse ühislaager, mis ühendatakse perelaagriga juuli teisel nädalavahetusel Nuutsakul Viljandimaal. Idee selline laager korraldada käidi välja liidu 2013. aasta peakoosoleku plaanikomitees, mõtte algataja Andres Ploompuu rõhutas, et kogudusepere laagrisse on oodatud kõik koguduseliikmed ja kogudusega seotud inimesed. Laagri täpne kava, teema ja tegevused töötatakse välja aja jooksul.

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 26. novembril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat