AKEli nõukogu istungilt

Avaldatud 28.11.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 26. novembril kogunes Tallinnas plaanilisele nõupidamisele koguduste liidu nõukogu. Liidu esimees Ivo Käsk avas koosoleku advendiajale omase sõnumiga, lugedes Piiblist Jesaja ettekuulutusi Messia sünnist: „“Ennäe, neitsi jääb lapseootele ja toob ilmale poja, ja teda hüütakse nimega Immaanuel”, see on tõlkes: Jumal on meiega.”  „Ent teda haavati meie üleastumiste pärast, löödi meie süütegude tõttu. Karistus oli tema peal, et meil oleks rahu, ja tema vermete läbi on meile tervis tulnud.” Ivo kutsus jõulude eel üles tundma isiklikku rõõmu ja õnne Jeesuse sünnist, sest Jeesus tuli siia maailma meie eest, meie haiguste ja valude pärast, meie süütegusid kandma ja meid päästma.

Pärast väikestes rühmades palvetamist ja ühislaulu, mis on viimasel ajal nõukogu koosolekutel tavaks saanud, asuti päevakorrapunktide arutamise juurde.

Nagu igal nõukogu koosolekul, nii luges ka sel korral peasekretär Jaanus-Janari Kogerman ette eelmise nõukogu istungi protokolli, et liikmed saaksid selle vastu võtta ja kinnitada.

2013. aasta 13. hingamispäeva misjoniannetus, mida koguti rekordiliselt üks miljonit dollarit, saadeti plaani kohaselt Trans-Euroopa divisjonile. Osa sellest summast on veel jagamata ning liidu nõukogu otsustas osaleda projekti taotlusvoorus, mille TED seni väljajagamata annetusteosale kuulutas. Projekti esitamise tähtaeg on 1.12.2014 ning SPA Koguduse Eesti liit kirjutas taotluse mõjukeskuse soetamiseks Tallinna linna. Maksimaalne summa, mida Eesti liit taotleda saab, on 160 000 eurot.

Eeloleval hingamispäeval kogutakse üle-eestiline annetus liidu ehitusfondi, millest toetatakse Võru kiriku vundamendi soojustamise ja drenaaži väljaehitamise töid. Nõukogu otsustas tööde teostamist toetada.

Tallinna III kogudus korraldab jõuluvaheajal lastelaagri, mille kulude katteks esitati nõukogule taotlus toetada laagri korraldamist 350 euroga. Koguduse omaosalus ja sponsorite toetus katavad suurema osa laagri kuludest.

Seoses pastor Andres Ploompuu tööülesannete kasvamisega otsustati juba oktoobris toimunud istungil hakata pidama läbirääkimisi uute noortejuhikandidaatidega. Kolmapäeval kinnitati liidu uueks noortejuhiks seisuga 1.12.2014 Susanna Soosaar. Nõukogu kinnitas ka uue noortenõukogu, kuhu kuuluvad lisaks noortejuhile Tanis Kulp, Toomas Lukk, Hanna-Liisa Nõmmik ja Marleen Lobjakas. Praegu veel ametis olev noortejuht Andres Ploompuu kutsus eelolevaks pühapäevaks Haapsallu kokku vana noortenõukogu.

Nõukogu soovib 2015. aastal suunata koguduste liidu pastoreid ja nende hoole all olevaid kogudusi piirkondlikule koostööle. Piirkondade süsteem on meie kirikus kasutusel mitmel pool maailmas, peamise eesmärgina pastorite koostöö, kogudustevaheline osadus ning üksteise toetamine misjonitöös. Heaks kiidetud piirkondade koostöö plaan läheb esmalt tutvustamisele liidu töötajatele ning siis laiemalt kogudustele. 

Nõukogu nimetas koguduse esindajana Eesti Kirikute Nõukogu eelarvekomisjoni Jaanus-Janari Kogermani.

Ühe päevakorrapunktina vaadati üle ka 2015. aasta eelarveprojekt, ent eelarve kinnitamine on päevakorras 14. detsembril toimuval talvekoosolekul.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat