Newboldi tudengite reisist pagulaslaagrisse

Avaldatud 10.12.2015, allikas Adventist Review

Buss kümne inimesega Newboldi kolledžist võttis ette „ahistava, kohutava ja alandlikuks sundiva” teekonna pagulastelaagrisse Dunkirkis Prantsusmaal. Noored seitsmenda päeva adventistidest vabatahtlikud soovisid anda Euroopat räsinud pagulaskriisis oma panuse.

Seitse tudengit ja kolm töötajat läksid pagulaslaagrisse, et jagada toitu, magamiskotte, riideid, rätikuid, tekke, puhastusesemeid ja teisi annetatud asju. Laagris, mida nad külastasid, elab 2000 pagulast.

Sharon Louise, kes on Newboldi tudengkonna kaplan ja vabatahtlik, ütles, et alates hetkest, kui ta kuulis, et kolledž otsib võimalusi, kuidas pagulaskriisis ADRAga koostööd teha, ta „lausa palus, et teda kaasa võetaks”.

„Mind on kummitama jäänud mõte sellest, et need inimesed on päevad läbi, nädalaid, isegi kuid kõndinud, et leida turvalisemat paika,” ütles Louise.

Ta kirjeldas laagrit kui midagi, millest hullemat ta ei ole näinud, midagi, mida ta ei suuda sõnadesse panna.

„Kui me vaikides bussis istusime, et koju tagasi sõita, küsisin igaühelt väikest tagasisidet,” ütles ta. „Me suutsime öelda vaid seda: kohutav, ahistav, ebainimlik, räpane, rusuv, kainestav, vastuvõetamatu, erilaadne, hirmus, alandlikuks tegev, ümberkehastav.”

Dunkirki laager rajati 60 migrandile, aga sel sügisel on migrantide arv kasvanud umbes 2000ni.Adventistid üle Euroopa on aidanud pagulasi toidu, riiete, peavarjuga, Euroopa juhid näevad vaeva, et tulla toime suurima põgenikekriisiga pärast II maailmasõda.

Newboldi kaplan Alastair Agbaje, kes selle reisi korraldas, ütles, et ta kohtus noore perega Iraagist, kes oli laagrisse saabunud kahe nädala eest.

„Nende telk seisis mudas ja vees ja nende 2aastase poja käed külmetasid,” ütles ta. „See pere oli sellest hoolimata väga lahke ja lootusrikas, vaatamata nende kohutavale olukorrale. See olukord ja paljude teiste telkide olukord, kus käisime, murdsid mu südame.”

Agbaje, kes on Trans-Euroopa divisjoni kogukonnateenistuse juht, ütles, et rahvuspiirid ei peaks olema kaastunde piirid.

„Meie eesmärk oli aidata praktilisel viisil inimesi, kes on suures puuduses, neil pole toitu, riideid ja muid eluks vajalikke asju,” ütles ta. „See laager on sõna otseses mõttes meie ukse ees ja see oli suur motivatsioon meie otsuses neid abistada.”

Agbaje sõnas, et teda julgustas annetuste suur osakaal. „Kui mina naaber kuulis, et me lähme sinna laagrisse, annetas ta 300 euro eest asju, kaasa arvatud magamiskotte, veekindlaid riideid ja puuvilju. Ta palus, et talle antaks teada, kui me jälle laagrisse lähme,” rääkis Agbaje. „See andis mulle teada, et kogukond soovib olla kaasatud.”

Rändekriisi leevendamise eesmärgil saab annetada ADRA rahvuvahelise organisatsiooni lehel või Briti osakonna hädaabifondi lehel. Newboldi järgmine reis laagrisse on 2016. aastal, selle tarvis annetamise soovi korral võta ühendust pastor Agbajega aagbaje@newbold.ac.uk.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat