Euroopa pastorite kokkutuleku eesmärk on inspireerida, ühendada ja muuta

Avaldatud 29.8.2018, allikas TEDNews

Inglismaa ajaleht Telegraph teatab, et „kui sa oled väsinud ülerahvastatud linnast, siis mine Belgradi”. Trans-Euroopa divisjoni pastorid tunnevad seda omal nahal, sest sel nädalal on nad just Belgradis, et osaleda Euroopa pastorite kokkusaamisel. See tähendab, et linnas on rohkem rahvast kui tavaliselt. 28. augustist 2. septembrini on Belgradis 1200 pastorit, piiblitöölist, osakonnajuhti ja nende abikaasad, et saada vaimulikku värskendust, osaleda võrgustumises, saada innustust ja jagada ideid, kuidas jõuda koguduse misjonitööga eurooplasteni.

Kokkusaamine algas teisipäeva, 28. augusti õhtul. Kõnelejad ning koolitajad TEDist ja üleilmsest adventkogudusest jagavad oma nägemust, kuidas ehitada kogudust Euroopas. On ausaid arutlusi, palvetamist ja planeerimist. Näiteks hingamispäeva hommikul räägitakse vähenevast liikmeskonnast teatud Euroopa piirkonnas, ent kuidas sealsamas on algatatud kolm uuenduslikku koguduseistikut.

Patrick Johnson, pastorite assotsiatsiooni sekretär, ütles, et need päevad on eriliselt pühendatud inspireeratsioonile, muutustele ja koos olemisele, mis kannaksid piibellikku teoloogiat, innovaatilisi jumalateenistuse viise, praktilisi töötube ja aega ideede jagamiseks.

Raafat Kamal ütles meeskonna ühisel teenistusel, et Apostlite tegude raamatus, kui apostlid kokku said ja palvetasid, siis nad inspireerisid inimesi ja muutsid maailma.

Tsiteerides Ap 4:10–12 rääkis ta sellest, kuidas Peetrus oli vaid paari nädala eest oma Issanda salanud, ent nüüd seisis oma aja usujuhtide ees, „et see sündis Jeesuse Kristuse, Naatsaretlase nime abil, kelle teie lõite risti, aga kelle Jumal on üles äratanud surnuist. Sellesama tõttu seisab see inimene siin teie ees tervena. Jeesus on „kivi, mille teie, ehitajad, olete tunnistanud kõlbmatuks, mis on saanud nurgakiviks”. Ja kellegi muu läbi ei ole päästet, sest taeva all ei ole antud inimestele ühtegi teist nime, kelle läbi meid päästetaks.”

Kamali palve on, et nende väestavate koosolekute järel, kui pastorid pöörduvad tagasi kohu, paneksid inimesed tähele, et nad on olnud, nagu Peetrus ja Johannes, „koos Jeesusega“.

Kuigi koosolekud on mõeldud peamiselt pastoritele, kantakse neid otseülekandes üle, nii et kogudusejuhid ja –liikmed üle Euroopa ja mujal maailmas saaksid uut innustust.

Vaata ülekandeid siit.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat