Mervi Kalmus: Pastorite kongressile tullakse erinevate tunnete, mõtete ja ootustega

Avaldatud 30.8.2018, autor Mervi Cederström

Teisipäeva, 28. augusti õhtul algas Belgradis Serbias Trans-Euroopa divisjoni pastorite kongress, kuhu olid oodatud kõik meie Euroopa piirkonna kirikujuhid, pastorid, piiblitöölised ja osakonnajuhid koos abikaasadega. Kongress toimub iga kuue aasta tagant ja sel korral on see kõigi aegade suurim, pakkudes vaimulikku kosutust 1200 osalejale. Kongress algas teisipäeva õhtul piduliku avajumalateenistusega, kus kohaletulnuid tervitasid Serbia parlamendi asespiiker, kohaliku uniooni esimees, lisaks Trans-Euroopa divisjoni esimees Raafat Kamal ja peakonverentsi esimees Ted Wilson.

Pastor Wilson pidas ka kongressi avajutluse, keskendudes Pauluse loole, toonitades seda, et nii nagu „vaiale“ Pauluse ihus oli vastuseks Jumala arm, mis nõtruses oma tõelise vägevuse sai, samamoodi on kõigile sekulaarse Euroopa koguduse probleemidele vastus Jumala armus. Lisaks rõhutas ta kõigi koguduseliikmete kaasatuse olulisust misjonitöö lõpuleviimises ja Jeesuse tagasituleku peatsust.

Tõsistele teemadele lisas pastor Wilson ka muhedat huumorit, rääkides oma hiljutisest imidžimuutusest ja sellest, et tema habe laseb tal teinekord märkamatult inimestest mööda pääseda, sest teda ei tunta enam ära.

Jumalateenistusel teenis muusikaga ülistusgrupp Newboldi kogudusest, keda juhivad Kärt ja Tihomir Lazic. Nii et eestlastele on paljude võõraste nägude seas ka toredaid koduseid äratundmisi.

Vaata ülistusgrupi laulmist siin.

Pastorite kongressile tullakse erinevate tunnete, mõtete ja ootustega. On neid, kes on siin esimest korda ja kelle jaoks on kogu sündmus põnev ja uudne. Siis on juba mitmendat korda tulijaid, kes oskavad seda rahva virvarri ja tihedat programmi juba oodata ja kes teavad, kui kiiresti siinsed kongressipäevad mööduvad. Mäletan oma esimest pastorite kongressi Hollandis, kui vaatasin, silmad pärani, toimuvat ja kuulasin jutluseid, mis olid justkui pärit teiselt planeedilt. See vaimustus on ammugi vaibunud. Viies siin ise läbi töökoda jutlustamisest, ei kuula ma enam siinseid jutluseid sellise vaimustusega, pigem analüüsin oma mõtetes nende ülesehitust ja erinevate kõnelejate oskust piibliteksti avada ja seda veenvalt inimesteni tuua. Aga samas ootasin suure põnevusega kohtumist kõigi Newboldi sõpradega, kes töötavad pastoritena üle Euroopa ja kellega ma väga harva kohtun. Nii et siin on, mida oodata ja mille üle siiralt rõõmustada ning mida pärast heldimusega meenutada.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat