Kohalik kogudus kõnetab kogukonda kunstitundide ja -näituse kaudu

Avaldatud 21.9.2018, allikas Adventist Review

Austraalia Woollahra koguduse kunstinäituse läbiv teema on õnn. 2017. aasta alguses, kui koguduse pastor Daniel Przybylko otsis viise, kuidas oma kogudust kogukonnaga rohkem ühte liita, otsustas ta algatada kunstiringi, kuna naudib ise maalimist ja tunneb paari professionaalset kunstnikku, kes olid nõus tunde andma.

Meetupi rakenduse abil loodi huvitatute grupp. Nii käib pühapäeviti koos kunstigrupp, kellele pärast pakutakse veganlõunasööki. Pastori üllatuseks tuli esimesse tundi 20 inimest.

Tunnid toimusid kord kuus pühapäeviti. Pastor otsustas mõne aja järel, et on aeg astuda samm edasi ja korraldada näitus, nii et õpilased saaksid kogukonna liikmeile oma tehtut esitleda.

Sissepääs näitusele maksis 5 Austraalia dollarit, ning kogutud raha läks Ashrei fondi, mille pastor algatas. Lugedes Psalmide raamatut, leidis Przybylko sõna ashrei, mis tähendab heebrea keeles õnnelik või õnnistatud olemist. Ta arvas, et see oleks näitusele hea teema, et see innustab ja motiveerib inimesi elama õnnelikumalt. Seejärel levitati näituse reklaamkaarte kohvikutes, kunstikoolides ja kohalikes galeriides.

Näitus „Ashrei“ avati 16. septembril. Seal on väljas pea 40 kunstitööd, nii maale, fotosid kui skulptuure. Teises ruumis saavad külastajad näha Hope Channel’i pilte pealkirja all “Masterstroke” ning vaadata filmi.

„See saal on minu jaoks oluline,“ ütles Przybylko HC saali kohta. „See lisab meie ettevõtmisele vaimuliku mõõtme.“

Näituse žürii valis võidutööks Eunjoo Jangi maali “You Are Here at the Rocks!”, külastajate auhind on veel kujunemisel.

Näituse külastamise järel kutsutakse inimesi osalema Woollahra koguduse projektis Live More, mis on 10 nädalat vältav elustiiiliseminar, mille on kokku pannud Vaikse ookeani lõunapiirkonna divisjon. Seminarile on end kirja pannud juba üle 20 inimese.

„Näituse avamisel osales umbes 150 inimest ja enamus neist olid meie kogukonnast,“ ütles Przybylko. „Olen kuulnud inimesi ütlemas, et see on imeline ettevõtmine.“

Przybylko tunnistab, et näituse kokkupanemine oli raske töö. „Aga jah, ma teeksin seda uuesti,“ lisas ta. „Me elame kogukonnas, kes on kunstist huvitatud – siin on sellel tegevusel tähendus. Julgustan iga kogudust mõtlema viisidele, kuidas äratada huvi just oma kogukonnas. Ja siis viige see ellu.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat