Eesti liidu 40. peakoosolek toimub 14.–16. juunil Tallinnas

Avaldatud 1.4.2019

Möödunud hingamispäeval, 30. märtsil loeti adventkogudustes üle Eesti ette Eesti liidu esimehe Ivo Käsu ringkiri suvel saabuva liidu peakoosoleku kohta. Järjekordse kolm aastat väldanud tööperioodi  lõpetab Eesti liidu 40. peakoosolek, mille moto on „On võimalik!”.

Peakoosolek toimub 14.–16. juunil Tallinnas, töökoosolekud reedel ja pühapäeval Viru konverentsikeskuses ning pidulik hingamispäev 15. juunil Tallinna metodisti kirikus (Narva mnt 51).

Töökoosoleku motoks on valitud innustav fraas „On võimalik!”. „Kui me mõtlesime, mis me peakoosoleku motoks paneme, meenus, et meil on üks juba välja töötatud moto ja logo, mis sobivad suurepäraselt päevakohaste eesmärkide ja mõtetega. See oli kunagise Tallinna misjonilinna projekti moto, mis ei läinud kahjuks kunagi kasutusse,” rääkis Ivo motofraasi kujunemisest. „Oleme ajajärgus, kus püüame taaselustada evangelismi. Olime kogudustes sumbunud vaikellu, kuna hakkasime uskuma, et evangelism pole võimalik.”

Logo saamislugu saab lugeda siit.

Peakoosoleku töökoosolekutel osaleb igast kogudusest üks või enam saadikut vastavalt koguduseliikmete arvule 1. jaanuari 2019 seisuga, lisaks sellele on kutsutud külalisi nii Eestist, Balti unioonist kui kaugemaltki.

Kutsutud külaliste kohta loe siit.

Hingamispäevaste jumalateenistuste ja pühapäeval toimuva piiblikonverentsi peakõneleja on adventkoguduse tuntud ja tunnustatud pastor ning paljude raamatute autor Clifford Goldstein. „Meil oli mõte korraldada seoses peakoosolekuga hingamispäeva teemaline-konverents. Kuna eesti keeles on olemas Goldsteini raamat „Seitsmes päev”, liikus selle raamatu kaudu mõte Clifford Goldsteini kutsumisele külaliskõnelejaks,” ütles Ivo.

Clifford Goldsteini lugu lühifilmis.

Peakoosoleku aega jäävale pidulikule hingamispäevale ja pühapäeval paralleelselt töökoosolekuga toimuvale hingamispäeva-teemalisele konverentsile on kutsutud kõik adventkoguduse liikmed ja sõbrad. Hingamispäeva-teemaline konverents on mõeldud kõigile, keda võiks kõnetada Jumala mõte iganädalasest hingamispäevast.

„Hingamispäevasel jumalateenistusel toimub ka kahe pastori ordineerimine,” sõnas Ivo. „Olavi Laur ja Andres Ploompuu ordineeritakse pastoriteks.” Eelmine ordineerimine Eesti liidus jääb üheksa aasta taha, aastasse 2010.

Mõeldes tulevale peakoosolekule, ütles Ivo, et lõppevast tööperioodist veel kokkuvõtteid ei tehta, vaid töötatakse täie hooga. „Me oleme mõelnud, et ei taha olla see liit, kus peakoosoleku toimumise ajaks midagi väga ei toimu ja tõmmatakse otsi kokku mõttega, et kui on selge, mis saab, siis töötame edasi. Me töötame tavalise rutiiniga,” selgitas Ivo. „Kokkuvõtteid tehes tuleb vaadata liidu tegevuskava. Vaatame regulaarselt liidus neid asju üle, midagi eriliselt peakoosolekuga seoses ei ole veel mõelnud.”

Oma ringkirjas kogudustele kutsub Liidu esimees kogudusi üles korraldama Tallinnasse-sõitu kõigile soovijaile, nii et hingamispäeva-osadusest ja pühapäevasest piiblikonverentsist saaks osa võtta kõik, kes soovivad. Oma saadiku(te) nime(d) peab iga kogudus teada andma 1. maiks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat