Taiwani adventistid on pärast 55 aastat ja 20 uut kogudust valmis muutuseks

Avaldatud 7.5.2019, allikas Adventist Review

Pärast seda, kui Taiwani adventistid on viimase viiekümne aasta jooksul olnud tunnistajaks väga väikesele kogudusekasvule, on nüüdseks jõutud pühendumiseni, et see suundumus tõusuteele suunata ning toetada jõupingutusi evangeeliumitöö vallas, sõnasid saareriigi kogudusejuhid.

Üks esimesi samme on korraldada tänavu juulis ühiseid evangeelseid ettevõtmisi.

2018. aasta keskaastakoosolekul Sapporos Jaapanis kiitsid Põhja-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni (NSD) kogudusejuhid heaks 2019. aasta kõigi liikmete kaasatuse evangelismiplaani. Selle projekti osana võeti vastu otsus pidada samaaegselt 16 Taiwani koguduste liidu koguduses evangeelseid koosolekuid. NSD ametnikud, osakonnajuhid ja meeskonnaliikmed teenivad kõnelejatena.

NSD adventmisjoni juht Min Ho Joo pidas hiljuti koosoleku Taiwani pastoritega, et teha ettevalmistusi, ning palvetati kõigi liikmete kaasatuse evangelismi pärast aastal 2019. Tänavu veebruaris kohtusid 16 kohaliku koguduse pastorid, kes on projekti kaasatud, divisjoni osakonnajuhtide ja meeskonnaga.

Taiwani liidu president Noah Lai rääkis misjonitöö olulisusest Taiwanis. „Kui mõelda Taiwani rahvastikule, on adventiste väga vähe,” sõnas ta. „Ja siinne kogudus on väga aeglaselt kasvanud.”

Lai sõnas, et 1962. aastal oli Taiwanis 92 kogudust, 2017. aastaks oli see arv tõusnud 112ni. Viimase 55 aastaga on loodud vaid 20 uut kogudust. See näitab tema hinnangul, et adventkogudus Taiwanis ei kasva.

Oma jutluses rääkis NSD president Si Young Kim sellest, kuidas Taiwani inimestele evangeeliumi kuulutada. Ta tuletas kuulajaile meelde Jeesuse edu, kui Ta inimestega suhtles, ning sõnas, et see on järgimist väärt eeskuju. „Kogudus peab mõistma inimeste vajadusi ja neid täitma,” ütles ta.

Kogudusejuhid külastasid kokkusaamise käigus kohalike koguduste liikmeid ning jagasid nendega oma mõtteid, et koos arutada, kuidas saavutada Taiwanis kogudusekasvu suurenemine.

Taiwan, ametlikult Hiina Vabariik, tuntud ka kui rahvuslik Hiina) on Taiwani saart ja lähisaari valitsev, Hiina Rahvavabariigist sõltumatu riik. Ligi 98% elanikkonnast (23 119 772) on hiinlased, Taiwani põlisrahvad moodustavad 2,25% elanikkonnast. Peamised usundid Taiwanis on budism ja taosim, kristlasi on elanikkonnast 3,9%.

NSD on rahvarohkeim (1,5 miljradit inimest) piirkond adventkoguduse 13 divisjonist. Adventkoguduse aastaraamatu andmeil on Taiwanis 6730 adventkoguduse liiget (2018. aasta juuni seisuga).

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat