Norra adventkoguduse kooli õpilased saavutasid riigi parima keskmise tulemuse

Avaldatud 8.10.2019, allikas TEDNews

Vastavalt Norra haridusministeeriumi andmeil saavutasid põhikoolilõpetajate seas eelmise õppeaasta kõrgeima keskmise punktisumma Norra kogudusekooli põhikooli lõpuklassi õpilased. Tyrifjordi lõpuklass saavutas kuuepallilisel hindeskaalal 5,22 punkti.

Seitsme 15- ja 16-aastase õpilase klassijuhataja oli Jens Fossum. Kui klassil läheb hästi, saab lisaks õpilastele kõrgeid punkte ka õpetaja – oma õpilastelt. „Ta on parim õpetaja, kes mul kunagi on olnud,” ütles Jonathan Havstein, kes selgitas, et õpetaja kohandas igale õpilasele individuaalse õppekava.

„Ta lasi meil õppida viisil, mis meile igaühele kõige paremini sobis,” rääkis Havstein. „See tähendab, et kui kellelegi sobis tema selgituste järgi õppimine, siis said nad õpetajat klassis kuulata, samal ajal kui teised lugesid materjali omapäi. Seejärel kontrollis õpetaja, kas me kõik saime õpitust aru.”

„Pole kahtlustki, et selles väikeses klassis oli väga hea õpikeskkond,” ütles 52 õpilase ja 10 õpetajaga kooli direktor Susan Ursett.

„Selle klassi õpilased olid hästi kokkuhoidvad, nad tundsid üksteist väga hästi,” sõnas Ursett, lisades, et heale tulemusele aitas kaasa kolm olulist asjaolu: õpilaste õpimotivatsioon oli kõrge, neil olid head tööharjumused ja hea õpetaja.

Havstein on öelduga nõus: „Me julgustasime üksteist sageli, igaühel oli motovatsiooni hästi õppida ja häid hindeid saada.”

Ursett on hea tulemusega väga rahul ja selle üle uhkegi, kuid rõhutab seejärel, et selliseid tulemusi on teinekord parem saavutada väikeklassides. Kui klassis on ühe õpetaja kohta vähe õpilasi, on õpetajal aega õpilasega õppida seni, kuni õpilane materjali omandab.

Norra uniooni haridusjuht Nina Myrdal ütles, et adventkoolide iseloomustamisel on peamisi väärtusi hea õpikeskkonna loomine.

Tyrifjordi kool on üks Norra adventkoguduse 11 põhikoolist. Nüüd, kui õpilased on põhikooli lõpetanud, jätkavad nad oma haridusteed Tyrifjordi keskkoolis, kuhu tuleb õpilasi kogu riigist ja kus on ka oma ühiselamu.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat