Adventkool Taimaal on kõigile raskustele kenasti vastu pidanud

Avaldatud 21.3.2022, allikas Adventist Review

Kui COVID-19 üle maailma tormas, pidid õpilased ja õpetajad kohanema uue õppeviisiga – distantsõppega. Mõnele koolile oli üleminek uutele oludele kergem, kuna vahendid selleks olid juba olemas. Taimaal asuvale Edeni oru koolile on olud olnud keerulisemad.

Kooli õpetajatele ja õpilastele oli see üleminek raske, kuna elektri kättesaadavus selles piirkonnas on katkendlik ja ka internetiühendusega on probleeme.

Edeni oru kool asub Myanmari piiri lähedal ja sellest tulenevalt on koolis olnud keeruline ka turvalisuse tagamisega. Sealse piirkonna elu lahutamatu osa on sõdurid, kes jälgivad kõiki inimesi, et keegi seadusevastaselt piiri ei ületaks, seega on piirkonnas teatud hirmu õhkkond.

„Koroona on viimase kahe aasta jooksul meie kooli rohkem ohtu pannud,“ sõnasid koolijuhid. „Viimastel kuudel on paljud õpetajad ja õpilased haiged olnud, kuid kooli töötajad on eri viisidel kooli käimas hoidmisega siiski hakkama saanud ja kõik töötajad ning õpilased on ka tervenenud.“

Selles piirkonnas on tavalised nähtused nii üleujutused kui ka maalihked, eriti tormide hooajal. Kooli juhtkond otsustas, et koolihoone kindlustamiseks loodusnähtuste vastu on vaja vundamenti tugevdada ja vajadus on ka uue ühiselamu järele, kuna kooli populaarsus piirkonnas aina kasvab.

Vaatamata kõigile muredele on kooli käekäik kindel, rõhutasid sealsed kogudusejuhid. „Nagu teisedki koolid, oleme silmitsi rahaliste ja muude meie tööd mõjutavate olukordadega, aga me jääme adventistlikule kristlikule haridusele kindlaks,“ sõnasid nad. „Kõige olulisem on see, et kool ja selle õpilased on ustavad oma missioonile jagada evangeeliumi, eriti neil keerulistel aegadel.“

Kool on paari viimase kuu kestel korraldanud piibliõppeseeriaid, mille tulemusena on ristimisele tulnud 35 inimest. Mõned neist on kooli õpilased, on ka õpilaste pereliikmeid.

Kuna internetiga on selles piirkonnas probleeme, koostavad õpetajad õpilastele käsitsi õppevahendeid. „Edeni oru akadeemia on koht, kus noored võivad leida mõistmist, rahu ja lootust,“ sõnasid koolijuhid. „Me oleme õppinud olema vastupidavad ja sõltuma Jumalast, kui Ta meid sellest pandeemiast läbi toob.“

Edeni oru akadeemia on seitsmenda päeva adventistide koguduse misjonikool, mis rajati 1984. aastal, selle rajaja oli Austraalia misjonär Helen M. Hall. Kooli eesmärk on anda Tai-Birma piiril kvaliteetset adventistlikku haridust. Praegu asub kool Maela põgenikelaagris ja selles on umbes tuhat õpilast.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat