Brasiilias on juba 20 000 inimest WhatsAppi vahendusel Piiblit õppinud

Avaldatud 3.12.2019, allikas Adventist Review

Hinnanguliselt 98%-l Brasiilia mobiiltelefonikasutajatest on WhatsAppi nutilahendus ja see on muutnud viisi, kuidas inimesed omavahel suhtlevad.

Lõuna-Ameerika divisjoni (SAD) kogudusejuhid mõtlesid inimeste internetikäitumisele toetudes välja uue lähenemise. Suurim uudis on nende sõnul see, et inimesed kasutavad Piibli õppimiseks virtuaalseid roboteid.

SADi digitaalse strateegia juht Carlos Magalhães selgitas, et WhatsApp annab võimaluse vestelda ja suhestuda rohkem kui teised platvormid.

„Me mõistame, et inimesed soovivad digitaalse maailma kaudu omavahel suhelda, empaatiliselt kuulatud saada ja ilma hukkamõistuta rääkida,” sõnas Magalhães. „Lisaks tähelepanule ja sõprusele jagame piibliõppe ja palve kaudu lootust,” lisas ta.

Ühendus WhatsAppi vahendusel võib tekkida kolmel eri moel. Esiteks on link neile, kes soovivad individuaalselt Piiblit õppida. Kui inimene siseneb selle lingi kaudu, juhatatakse ta platvormi vestlusesse, mis on WhatsAppi veebiversioon. Alates sellest hetkest järgib õppija virtuaalroboti juhiseid.

Teine võimalus jagada linki sellisele inimesele, kes soovib Piiblit õppida koos kaaslasega või piibliõppegrupis. Sellelt lingilt sisenejale pakutakse vestlusringi äpis või kodulehel. Inimene järgib virtuaalroboti juhiseid, mis juhivad ta vestlusgruppi. Seejärel saab grupp roboti abiga õppetunde.

Kolmas viis on link neile, kes soovivad isiklikku hoolt, esitada küsimusi – seda saab teha digitaalses piiblikoolis. Huvitatud inimene registreerib end ja saab vastuseid oma küsimustele. Sel puhul suhtleb piibliõppijaga inimene, mitte virtuaalrobot.

Praegu on kõik need tunnid saadaval portugali keeles, teemadeks on pereküsimused, Jeesuse õpetused ja ilmutuse lootus. Digitaalse piibliõppe koordinaatori William Timmi sõnul on selle meetodi eelis teabe jagamise viis. „See mudel edendab kindlustunnet, pehmet ja praktilist lähenemist piibliõppele,” ütles Timm. „Paljud tunnevad end ebamugavalt ja väga isiklikel teemadel rääkimine on keeruline”, lisas ta.

Lisaks selle lähenemise praktilisele laadile on see ka mugav – piibliõpe on vaid sõrmeotste kaugusel. Sellest on abi ka selliste inimeste puhul, kes elavad paikadest, kus adventiste ei ole. Lisaks ei sõltu platvormi kasutamine inimese asukohast.

„Me teenime ka selliseid inimesi, kel võib adventkoguduse suhtes eelarvamusi olla. Nüüd saavad nad oma negatiivsetest mõtetest tänu WhatsAppi vestlustele vabaneda,” ütles Timm.

Praegu õpib selle äpi abil Piiblit 7400 inimest, alates rakenduse loomisest on õpingud lõpetanud üle 20 000 inimese, enam kui 1000 inimest on läinud kohaliku koguduse juurde. Üks neist on Rio de Janeiros elav Ivan Marchi, kellele adventistide kohta kuuldu muljet avaldas.

„Ma otsisin adventkogudust, kuna mind tõmbas selle evangeelne fookus ja õpetus palve kohta,” ütles Marchi.

SADi kommunikatsioonijuht Rafael Rossi ütles, et kogudus peab Piibli viima sinna, kus inimesed on. „Internetiühendus ja mobiiltelefonid on toonud inimestele rohkem informatsiooni ja andnud tõhusama viisi suhtlemiseks,” sõnas Rossi. „Adventkogudus peab minema sinna, kus inimesed on, nende vahenditega, mis on talle kättesaadav.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat