2019. aasta 13. hingamispäeva misjoniannetused aitavad kaasa misjonitööle Vaikse ookeani lõunapiirkonnas

Avaldatud 10.2.2020, allikas Adventist Review

Plaanid soetada kaks mobiilset kliinikut, ehitada Hope Channel'i tele- ja raadiostuudio ning toota lastele animeeritud lugude sari on saanud rohelise tule pärast seda, kui üleilmse adventkoguduse Vaikse ookeani lõunadivisjon sai 2019. aasta 13. hingamispäeva misjoniannetustena umbes 900 000 USA dollarit.

Osa rahast läheb projekti „Tervisemisjon teel – päästa 10 000 varvast“ tarvis ja sellega aidatakse rajada mobiilsed kliinikud Vanuatu ja Saalomoni saartele. See on lisa juba tegutsevatele mobiilsetele kliinikutele Fidžil, Samoas ja Tongas. Kliinikute abil saavad tervisetöö meeskonnad käia ka kaugetes ja eraldatud piirkondades. Samuti saab nende toel korraldada tervisemesse, skriinimisi ja seminare ning koolitusi koostöös kohalike terviseteenuse pakkujatega. Osa annetuste abil soetatakse kohalikele kogudustele varustust, millega saab hinnata kogukonna tervist ja koolitada inimesi ning anda välja materjale, et ennetada haigusi.

Trans-Pacific unioonis (TPUM) Tongas soovitakse ehitada välja Hope Channel'i tele- ja raadiostuudio, praegu ei toodeta seal ruumide puudumise ja kõrge rendikulu tõttu kohalikku sisu. Tonga misjonipõllu plaan on muuta kasutusest kõrvaldatud büroohoone, mida varem kasutati koguduse selle piirkonna peakorterina, stuudioteks, kus saaks toota kohalikke programme.

TPUMi president Maveni Kaufononga väljendas oma rõõmu, et nende avaldust saatis edu. „Ma olen üleilmsele kogudusele väga tänulik, et aidatakse meiesuguseid väikeriike, et me saaksime teha suuri projekte. Omapäi ei saa me sellega hakkama,“ sõnas Kaufononga. „Nende projektide abil saame viia ellu oma nägemust muuta Vaikse ookeani piirkonda ja tegeleda oma kogukondade suuremate probleemidega.“

Austraalia uniooni (AUC) projektiga soovitakse toota 13-osaline animeeritud lastelugu Taanieli ja tema kolme sõbra seiklustest alates Jeruusalemma langemisest kuni Taanieli raamatu 4. peatüki lõpuni.

AUCi president Jorge Muñoz ütles, et see seriaal täidab tühimiku praegustes lasteprogrammides. „Digitaalmeedia kaudu sellise materjali levitamine võib ulatuda miljonite lasteni üle maailma ning luua sildu kohalike koguduste vahel, kes saavad seda lastematerjali oma töös kasutada,“ ütles Muñoz.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat