Lasteõpetajate kokkusaamine 8. märtsil Viljandis

Avaldatud 14.2.2020

Pühapäeval, 8. märtsil on Viljandi kirikusse Uku 11a oodatud kõik lasteõpetajad. Koguduste liidu lastetöö juht Aiki Pärna ootab aru pidama ja omavahel kogemusi jagama nii seniseid kui ka tulevasi lasteõpetajaid. Päev algab kell 11 ja vältab kella kolmeni pärastlõunal.

“Selle päeva eesmärk on saada omavahel õpetajatega tuttavamaks; ma ei tea kõiki nii hästi. Ja kogudustest ei pea tulema ainult üks õpetaja, kõik soovijad võiksid tulla,” sõnas Aiki ja palus, et kõik tulijad annaksid endast märku, kirjutades talle e-aadressil aiki.parna@advent.ee. 

Üks osa päevast on Madli Vahtramäe loeng “...et see tund ei läheks metsa”. Teise osa moodustab kogemuste vahetus. “Käisime jaanuari lõpus meie liidust seitsme lasteõpetajaga Godly Play koolitusel,” ütles Aiki. “See on piiblitunni läbiviimise meetod, mille on välja töötanud luteri kirik ja kuhu saab kaasata eri vanuses lapsi, näiteks laste piiblitunnis kohalikus koguduses või laagris.” 

Samuti on plaan rääkida Viljandi koguduse näite varal mudilaste mängutunnist. “Äkki tekitab see kellelgi ideid ja ehk on koguduses ressurssi, kellega saaks neid ideid ellu viia,” ütles Aiki.

Helis Rosin on kutsutud jagama oma kogemust Rakvere laulustuudio kohta. Aiki: “Me oleme neid uudiseid laulustuudio kohta lugenud, aga kui inimene otse räägib, võib tekkida idee ja ehk saab midagi ka sarnast ka mujal teha.”

Lisaks nimetatud teemadele on jooksvad küsimused, näiteks perelaagriga seonduv. Laste laulupäeva osas, mis on tänavu 24. mail, sai korraldusmeeskond kokku jaanuaris. “Kogudustesse peaksid noodid jõudma veebruari lõpus või märtsi alguses, siis saab hakata laulupäevaks harjutama.” Laulupäev toimub tänavu Viljandis pärimusmuusika aidas.

“Selle kokkusaamispäeva kokkuvõtteks võiks öelda, et teemaks on, kuidas siduda hingamispäevakool väljapoole suunatud misjonitööga,” ütles Aiki. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat