Lasteõpetajad vahetasid Viljandis kogemusi

Avaldatud 4.12.2023

Pühapäeval, 3. detsembril said Viljandi adventkirikus kokku lastetöö tegijad üle Eesti. Eesmärk oli vahetada kogemusi ning jagada mõtteid, mida lastetöö vallas teha ning missuguseid meetodeid kusagil kasutatakse.

Päev algas infominutitega, räägiti järgmise aasta laste laulupäevast ja suvelaagritest ja divisjoni askeldajate viktoriinist. Suurema osa päevast võttis enda alla kogemuste jagamine. Helena Nõmmik Põltsamaalt rääkis laste suvelaagri korraldamise kogemusest. Põltsamaa kogudus on kaks aastat oma linna lastele suvelaagrit korraldanud ning sellele tuginedes saab juba mõningaid järeldusi teha. Esimesel aastal õpiti, kuidas laagrit korraldada, teisel aastal oli juba suurem korraldusmeeskond ning ülesandeid jagati rohkem, nii saavad võimalikult paljud inimesed laagri planeerimise ja korraldamise kogemuse. Nüüd on paljud lapsed jäänud käima kord kuus toimuvasse askeldajate tundi.

Loe lisaks: 

Põltsamaal toimus vaimulik lastelaager

Põltsamaa lastelaagris keskenduti ellujäämisele

Askeldajad on adventkoguduse lastetöö programm, mis on mõeldud kuni 10-aastastele lastele. Askeldajate tööst rääkis Vallo Põldaru. Põltsamaal ollakse seda meelt, et kui kord kuus kutsutakse lapsi mõnele kokkusaamisele, siis peab olema koht, kuhu lapsi ja ka nende vanemaid edasi kutsuda. Nõnda kutsutakse lapsi hingamispäeval piiblitundi ja nende vanemaid palvegruppi, kus loetakse koos raamatut ja palvetatakse.

Diana Sommer Pärnu kogudusest rääkis, kuidas nemad püüavad lastetöö kaudu kogudusse uut hoogu ja hingamist tuua. Pärnus on tulemas laste jõulupidu, kuhu on kutsutud üle 40 lapse, koos mängitakse, süüakse ja veedetakse toredasti aega. Pärnus on nüüd pastoriks pika lastetöökogemusega Virve Toom, ka sellest on lastetöös uut indu saadud.

Taavi Käsk Haapsalust jagas oma koguduse kogemust. Kord kuus tehakse seal hingamispäeva pärastlõunal lastele kahetunnine programm, kus on vaimulik osa ja mängud ning koos söömine. Taavi rääkis, et alati tuleb valmis olla selleks, et lapsi tuleb rohkem, mitte vähem, sest kui neile, kes on mõnel varasemal korral kohal käinud, seal meeldib, siis nad kutsuvad järgmisel korral ka oma sõpru kaasa. Nii et selle päeva korraldamisega kaasneb positiivne üllatus – kunagi ei tea, kui palju lapsi tuleb.

Eve Nõmm Elvast kutsus üles tervet kogudust käima ühte sammu, kui kellelgi tekib mõni idee, sest kui kellelgi tekib idee, siis tuleb kindlasti aidata – kas käsi külge pannes või palvetades. Laste- ja noortetöö on misjonitöö, mida peab igal võimalikul viisil toetama.

Pärast lõunat vaadati koos, kuidas programmis Canva saab kujundada plakateid ning sellest kasvas välja järgmise kokkusaamise aeg ja teema: lasteõpetajate järgmine kokkusaamine on pühapäeval, 10. märtsil ning see on praktiline koolitus sellest, kuidas Canva keskkonnas lastetunni materjale ette valmistada. Sellele koolitusele palutakse kindlasti enda arvuti kaasa võtta.

Samuti mahtus päeva teise poolde ajurünnak Meie Aja lasterubriigi „Silmatera“ teemal. Gruppides mõeldi, missugust materjali see osa ajakirjast võiks sisaldada.

Liidu lastetöö juht ja koolituspäeva korraldaja Aiki Pärna sõnas, et selline kokkusaamine inspireerib edasi toimetama ja tore oli kokku saada ning juttu rääkida. „Väga tore on näha, kuidas mujal tehakse ja jube tore on ka see, et mehed on asja juures ning aitavad kaasa, nii et lastetöö ei ole selline pehme teema, millega ainult naised tegevad.“

Järgmine lasteõpetajate koolituspäev, mille võib kalendrisse märkida, on 10. märts.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat