Plaadi "Minu rõõm" esitlusõhtul meenutati plaadi valmimise protsessi ja tunti rõõmu tehtud tööst

Avaldatud 7.11.2022

Hingamispäeva, 5. novembri pärastlõunal esitleti Viljandi adventkirikus uut lastelaulude plaati “Minu rõõm”. Esitlusõhtule olid kutsutud kõik plaadiga seotud inimesed, teretulnud olid ka kõik huvilised.

Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu lastetöö juht Aiki Pärna ütles õhtu alustuseks, et plaadi valmimine on talle puhas rõõm. „Aeg-ajalt näpistan ennast, nii uskumatu on, et plaat on lõpuks valmis.“ Plaadiga seotud muljete vahele laulis mudilaskoor kolm laulu ja teist sama palju laulis noortekoor.

Mudilaskoori tegemistest laulude harjutamisel ja stuudios salvestamisel rääkis Helin Kalmus. „Proovid kujunesid lastele laululaagriteks. Minu jaoks oli see protsess suur kasvamine ja õppimine koos lastega,“ sõnas Helin ja lisas, et paras logistika oli nii prooviaegade kui ka –kohtade sobitamine, kuna lapsed olid pärit erinevatest Eesti linnadest. Mudilaskoori laulud laulsid sisse lapsed vanuses 5–11 aastat.

Noortekoori juhendanud Helerin Lehtla rääkis, et noortekooride salvestusele kulus neli stuudiokorda ja kui kõik laulud olid sisse lauldud, küsis Helerin noortelt muljete kohta. Esiteks oli Linnahall (kus stuudio asus) kui keskkond noortele meeldejääv, kuna oli nagu ajas tagasiminek. Teiseks meeldis noortele üksteise seltskond ja seltsis laulda, kolmandaks jäi meelde, et nii raske on järjest kaua aega seista, kuna salvestuskord kestis tunde. „Neljandaks jäi meelde, kui palju kordi pidi ühte kohta uuesti ja uuesti laulma, et Johannes (Lõhmus, plaadistaja, toim) rahule jääks,“ sõnas Helerin ja lisas: „Usaldan väga Johannese maitset, nii et ei pidanud muretsema, kas heli on klaar.“ Noortele endile kasvasid kõige enam südame külge kolm laulu: „Ma olen väike karjane“, „Üks ingel“ ja „Igal hommikul, igal õhtul“. Helerin lõpetas tänusõnadega: „See protsess on kõigile palju õpetanud ja valdav tunne on nüüd tänutunne. Rõõm on lugeda see protsess lõppenuks ja plaat saab hakata oma elu elama.“

Muljete jagamine lõppes tänukingiga kõigile plaadi valmimisega seotud inimestele ning ühise õhtusöögiga kiriku teisel korrusel.

Plaati saab osta koguduse kirjandusletist, aga ka koguduse e-poest. Ühe plaadi hind on 12 eurot. Plaadikaante vahel on lausa kaks plaati: ühel on laulud, teisel fonogrammid; plaadiga kaasas on ka kõikide laulude sõnad, nii et soovijad saaksid rõõmsalt kaasa laulda.

Fotod: Tiit Lukk

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat