Rakvere ja Jõgeva kogudus pidasid Vainupeal ühepäevase laagri

Avaldatud 30.8.2021, autor Ly Kaasik

21. augustil toimus Vainupeal iga-aastane Rakvere ja Jõgeva koguduse laager. Vaatamata vihmasele ilmale sai laagris kokku üsna palju inimesi mõlemast kogudusest ning kohale tuli ka veidi külalisi.

Päev algas kell 11 õppetükitunniga. Nagu sel veerandaastal ikka, mõtiskleti ühiselt Jumala rahu üle ja räägiti selle leidmisest mitmesugustes olukordades. Eriliselt keskenduti seekord füüsilisele ja vaimsele tervisele, haigustega toime tulemisele ning Jumala usaldamisele raskuste keskel. Muuhulgas kerkis esile tähelepanek, et nii mõnigi kord on probleemid Jumala viis anda inimesele märku mõnest muutusest, mida on oma elus vaja teha. Jumala kuulamine ja vastavalt tegutsemine võib tihti aidata kas midagi hullemat ära hoida või tuua endaga kaasa palju head, milleni inimene ei oleks muidu jõudnud.

Koguduselaagris peab jutluse traditsiooniliselt külaliskõneleja ning sel aastal oli kõnelema tulnud pastor David Nõmmik. Oma jutluses puudutas ta põgusalt maailmas praegu valitsevat pingelist olukorda ja viimaste nädalate kõige aktuaalsemaid sündmusi, ning kirjeldas nende taustal vabadust, mida Jumal soovib inimestele anda. Davidi sõnadest jäi kõlama mõte, et tõeliselt vaba inimest iseloomustab kolm omadust. Ta ei pea midagi varjama, tal ei ole midagi kaotada ja ta ei karda midagi. Kuigi niisugune vabadus võib siin maa peal tunduda kättesaamatuna, tahab Jumal seda tegelikult igaühele kinkida.

Jutlusetunni muusikalise poole eest hoolitses Koit Kalmus, kes saatis üldlaule ja pani lisaks veel laagrilistest kokku ansambli. Peale selle oli mõeldud lastele – õppetüki ja jutluse ajal tegi Annely Kaasik lastetundi. Seal räägiti õnnistustest ning meisterdati vihmavarje, mis pidid meelde tuletama Jumala saadetud õnnistusvihma.

Kuigi vihm võib nii mõnigi kord õnnistuseks olla, tundis küllap iga laagrisolija rõõmu, kui sadu lõunasöögi ajaks järele jäi. Pärast ühist söömist oli aega jalutamas käia ja vestelda tuttavatega, kellega muidu ehk väga tihti kokku ei saadud. Enamik inimesi suundus mere äärde ning julgemad läksid jahedale ilmale vaatamata isegi ujuma.

Laager lõppes vestlusringiga, kus kõigil soovijatel oli võimalus Davidile küsimusi esitada. Üheks jututeemaks olid loomulikult viimase aja ärevad sündmused. Davidilt uuriti pisut seda, kuidas ta praegust olukorda näeb, ja arutleti, mida võiks tulevik tuua. Samas vesteldi ka rõõmsamatel teemadel. David jutustas oma tööst ja selle eri etappidest ning paikadest, kuhu ametikohustused olid teda viinud. Eriti rõhutas ta perekonna tuge ja tunnustas oma abikaasat Allat, kes on alati tema kõrval olnud ning temaga koos Jumalat teeninud.

Nii perekonna kui ka kogudusepere toetus võib inimesi väga palju aidata ja elus edasi viia. Koguduselaager on just üks sellistest kohtadest, kus oma koguduseõdesid-vendi tundma õppida ning kasvatada koos lähedust ja ühtekuuluvustunnet.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat